Resumé av agilitytävlingen idag...

Idag har det varit agilitytävling och jag sprang sammanlagt 6 lopp, tre med vardera hund. Det var toppen väder, mulet men uppehåll. Här kommer resultat och någon kommentar efter dagens lopp:

Nellie:
Öppen agilityklass: 1/31 startande  0 fel och tiden 39.16. Referenstiden var 46 sekunder.
Nellie var jättesnabb och varken Däcket eller Säcken var med. Balansbommen var tredje hindret och några hinder senare var Gungan. Eftersom att hon körde Balansbommen innan tror hon som vanligt att Gungan också är en balansbom och springer bara som en kanon utan en tendens till att stanna. Vem kan klandra henne, är man en liten hund och ser från hundens vinkel ser man ingen skillnad på en gunga eller en balansbom. Men hon stannade som tur var i sista sekund och väntade på mitt kommando innan hon sprang vidare. Slalomet gick också toppen och jag har märkt att om man låter henne hitta ingången själv går det mycket bättre. Ska man vara där och visa henne blir hon bara irriterad och går fel.

Öppen Hopp A: 
3/27 startande 0 fel och ungefär en halv sekunds tidsfel.
Tidsfelen i detta loppet berodde på säcken. Hon stod som vanligt och väntade på att säcken skulle lyfta sig av vinddragen från hennes skall men kan ni tänka er, den lyfte inte sig själv denna gången heller. Det tog några sekunder då hon stod därinne och skällde men till slut gick hon igenom, lååååååångsamt. Annars gick resten av loppet bra.

Öppen Hopp B: 12/26 5 fel
Ja det här var ju dagens sista lopp för henne och det gick inte alls bra. Säcken var med i detta loppet också men denna gången gick hon ur säcken genom samma ställe hon kom in, alltså bakvägen. Efter att ha stått där inne och skällt en stund och inget hände gav hon upp och gick ut från ingången och det blev 5 fel. Jag visade in henne i den igen och efter en stund gick hon igenom, lååååååångsamt. Inte vårt bästa lopp precis men hon gick ju i alla fall igenom till slut.

Thea:
Öppen agilityklass: 4/31 0 fel
Ett toppenlopp för att vara Thea, för att vara Thea gick det jättefort och hon var faktsikt 2 sekunder under referenstiden vilket sker extremt sällan. Så jag blev så glad över det här loppet och våran tävlingsdag började bra.

Öppen Hopp A: 4/27
Detta var också ett toppenlopp men vi var ju inte snabbast. Det gjorde som vanligt ingenting för jag var så glad över att lilla Thea faktiskt sprang riktigt fort även detta lopp.

Öppen Hopp B: 7/26
Detta var också ett relativt snabbt lopp men denna gång fick vi lite tidsfel men som vanligt var Thea felfri. Jag är så lycklig över att Thea visat att hon faktiskt kan springa fort om hon bara vill så jag hoppas att hon håller i det här nu.

I det stora hela är jag mycket nöjd över tävlingsdagen och vi åkte hem med 4 rosetter, Ännu mera agility (bok), 4 vaser (jättevackra), en liten pipleksak som inte fungerade, en stor burk hundgodis och 4 benvärmare för hundar. Aldrig att dom ska behöva ha dom på sig men... man måste ju prova dom en gång. Så Thea blev offer, hennes annars rätt så stora ben blev så smala då benvärmarna tryckte ihop hennes benpäls så att tassarna såg gigantiska ut. Men dom åkte av lika fort som dom sattes på. En rolig grej att ha men inte i användade syfte... 


Kommentarer
Postat av: Livia Lundbäck

Stort grattis, ni är superduktiga!

livia och Egon

2009-09-27 @ 23:21:48
URL: http://liviaegon.zoomin.se
Postat av: Sara

GRATTIS! Vad ni är duktiga!! :D

2009-09-30 @ 19:21:50
URL: http://collimin.cybersite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0