Älskade Nellie är i Klass 3 i Agilityklassen

Nellies hälta var som bortblåst igår kväll så vi vet inte riktigt vad hon höll på med XD Någonting var det ju i alla fall men det är tur att hon inte har ont längre så vi bestämde oss för att åka på tävlingen idag och tur var väll det. :D

Vädret idag kunde inte varit värre, det både spöregnade och åskade. Dessutom blev vi 10 minuter sena till tävlingsplatsen så när vi kom hade min och Nellie´s klass redan gått banvandring. Lyckligtvis var dom i sekretariatet snälla nog att låta mig banvandra i några minuter efter att klassen var slut så att vi kunde köra banan efter alla andra. Nellie gick super, (som vanligt), och vi tog en 4:e placering av 26 starter. Dessutom fick vi sista pinnen, så lilla Nellie på 3 år är i Klass 3 i agilityklassen. Gud vad glad jag är, vi kan ju vara med på My Dog nu så jag hoppas bara att vi kanske kan ta oss upp i Klass 3 i Hoppklassen också eftersom att det är så mycket lättare att ha samma hund i samma klass. Jaja, Nellie har gjort ett strålande jobb trots regnet oavsett alla pinnar :P

Tyvärr måste säga att de flesta svenska agilitydomarna sätter refernstiderna en aning underligt. I agilityklasser (då balanshindrerna finns med) bara öser dom på med refernstidssekunder och jag kan till och med ibland tycka att tiderna är FÖR snälla. Sen har vi ju hoppklasserna och det verkar som majoriteten av domarna tänker som så att det inte längre finns några balanshinder och då drar dom in på refernstiderna något så otroligt att inte en enda hund går igenom banan utan tidsfel. Jag tycker att detta absolut måste ändras. Vi är väll ändå landet "lagom" och varför kan man inte införa lite mer lagom refernstider. Man tycker ju att om till och med vinnaren i klassen inte får någon pinne för att tiderna är för hårt satta, borde det väll ändå ringa någon klocka om att tiderna inte går att slå och några referenssekunder borde läggas till. Hur ska olika hundar någonsin komma upp i nästa klass om inte en klassens vinnare får en pinne? Och tänk alla ekipage som gjort strålande jobb ute på banan och som när dom kommit i mål förstått att dom varit flera sekunder ifrån att vara felfria, det gör ju inte direkt att man känner att det finns en chans.    

Sniper har återigen bokat rum på vårt hundhotell över helgen, men han vet inte om han stannar tills imorgon eller på måndag så det får tiden utvisa. Thea har haft ett ordentligt samtal med honom då han kom hit så att han vet vilka regler som gäller. Sniper viftade glatt på svansen och traskade iväg mitt under Theas lektion gällande regler så vi får väll se hur det går. Haha, det går säkert bra.   
Fotograf: Jeanette/Mikael Andersson

Sniper


Sniper


Nellie


Thea


Kommentarer
Postat av: Sara

Ååå ni är så grymma!!! Jag har hört att många klagar på de där referenstiderna i hoppklass.. Så dumt att de inte gör något åt det.

Tack för igår!!! Det får vi göra om snart. :D

2010-07-18 @ 00:00:51
URL: http://aymiks.se
Postat av: Livia

Stort grattis igen!

2010-07-18 @ 00:35:47
URL: http://liviaegon.zoomin.se
Postat av: Jeanette Andersson

Tack så mycket! :D

Ja, hoppklasstiderna borde man verkligen göra något åt... :/

Tack detsamma, fast för i förr går då XD

Och Tack Livia för grattiset, har försökt kommentera på din hemsida också men det kanske man inte kan?

2010-07-18 @ 13:22:55
URL: http://schnauzertassarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0