Agilitytävling igen...

Snacka om trött... Jag och pappa åkte hemifrån klockan 10:00 i morse och kom hem för ungefär en timme sen, det vill säga vid 9-tiden. Hundarna ligger som förlamade i soffan, och med all rätt efter dagens 12 lopp. 4 med Thea, 4 med Nellie och 4 med Nellies mamma Amie. 

Loppen med Amie gick riktigt bra för att vara första tävlingen men hon var lite okoncentrerad i början av alla loppen. Hon letade såklart efter Imber (uppfödaren) men kom vi väl igång flöt det på bra. Men jag blev lite irriterad på mig själv då jag mycket väl visste om att man inte kan berömma Amie i slalomet eftersom att hon då tror att det är färdigt och ändå säger jag "bra" till Amie. Ett lopp som troligen skulle bli felfritt blev en disk tack vare, eller snarare på grund utav mig. Lite surt men sånt får man ta, jag är ju van vid att berömma både Thea och Nellie i slalomet så det är inte lätt att helt plötsligt ändra strategi. 

Nellie gick åter igen super hela dagen och det var till både min och Nellies belåtenhet att inte "Säcken" fanns med. Både positivt och negativt i och för sig med tanke på att hon behöver ju egentligen öva på den. Men öva på Säcken får vi göra imorgon istället, på ridhusträningen. Nellie hade jättebra fart genom alla banorna och var till slut lite svår att styra men hennes rädsla för att bli lämnad ensam på en bana gjorde att hon väntade in sin långsamma förare för att kunna skälla och springa vidare. Och det låter lite hemskt men det är faktiskt lite roligt hur en hund kan bli så otroligt förbannad över att inte få springa då storasyster Thea kör på banorna. Hon är så ivrig då man tar ut Thea ur tygburen att jag idag till och med råkade knäppa fast hennes skägg i dragkedjan till öppningen. Ja, hennes intresse till fart och Agility kan man ju i alla fall inte klaga på. Men hennes positiva inställning och glädje får en alltid på gott humör och ger ett stort leende på läpparna.

Thea var helt otrolig idag, jag funderade ett ögonblick på om jag hade råkat förväxla henne med någon annan hund då hon under ett lopp till och med slog Nellies tid med 0.4 sekunder. Hon sprang som om det gällde en korv, och då går det undan. Jag tror att hon blir så snabb för att det är inomhus och då finns det varken regn, blåst eller solken som kan störa Theas koncentration. Hon var helt galen i starterna idag, drog i min jacka, nafsade mig i örat och slet i kopplet. Jag fick till och med hålla i henne i starten för att hon inte skulle skjuta iväg sig själv. Och jag strulade till det ordentligt på en utav banorna då jag hamnade på fel sida om henne, men godhjärtad som hon är vänder hon sig om för att se vart hon ska, och räddade hela loppet. Thea är inte en hopplös agilityhund, det gäller bara för matte att hitta de rätta knapparna och den rätta inställningen.

Imber själv körde Theas syster Alva och de är så duktiga. Det gick kanon idag och jag hoppas att de ger sig ut på banorna igen för att visa vad de går för. Mammas gamla arbetskamrat och hennes dotter var också med och jag förstår inte hur alla kan bli så duktiga på så kort tid. Han som ibland kört med Thea var också med men körde idag med Nellies syster Ida och det gick jättebra. Jag hoppas att de alla ger sig ut på banorna igen för man kan inte lägga sådana skickliga ekipage på hyllan.

Nedan kommer ytterligare några bilder från i somras på grund utav brist på annat. XD
Personligt tävlingslydnadsrekord

Jag och Thea slog nytt personligt rekord: 166 poäng! Snacka om en underbar hund. Det regnade, blåste och var iskallt och ändå klarar hunden för första gången Platsliggningen perfekt, en 10:a fick vi på den. Jag förstår fortfarande inte riktigt vad som hände. Hon låg, näst intill, i en vattenpöl och ligger där i 2 minuter utan att röra sig ur fläcken. Hur gick det här till? Hon skakade hela tiden av kylan och jag förstår henne till 100% men hon låg kvar. Snacka om en trogen hund trots sin vattenfobi. Jag trodde aldrig att detta skulle gå med tanke på vädret men något mirakel hände trots vattnet eller så har man helt enkelt bara världens bästa hund. Och nej, jag ska inte glömma bort Nellie som faktsikt klarat att gå ut med mamma på promenad UTAN Thea och UTAN att bli vettskrämd. Haha, första pris till Nellie för det. 

Jag och Thea fick ett första pris och placerade oss som 5:a utan 16 starter. Så nu är det bara ett 1:a pris kvar innan det blir LP1. Hoppas verkligen på det! Duktig vovve var det verkligen i regnet i alla fall! XD

Nedanför kommer som vanligt poäng och kommentar från domare och mig :D

Platsliggande: 10p Utmärkt (Perfekt, bättre kan det inte bli)
Tandvisning: 9p Bra (Hon satte sig upp när dommaren kom fram men annars helt okej)
Linförighet: 7.5p Trevlig kontakt, ojämn position, halter (Vadå halter? Men snälla poäng av domaren måste jag säga, Thea ville ju knappt sätta sig då jag stannade)
Läggande: 8.5p DK (Förstår inte hur vi kunde få DK på det, jag sa ju ligg en gång och hon la sig, Thea var värd en 10:a där)
Inkallande: 9.5 Bra (Ja, den var bra, men lite sen reaktion från Thea och lite långsamt sättande)
Ställande: 7.5p Slarv, transp (För det första, vadå transp, vad betyder det? Och för det andra vadå slarv, det var ju perfekt)
Apportering: 5p Slarv, släpper DK (Håller helt med, Thea började med sin: Ska-bara-gå-en-liten-sväng-med-apportbocken-men-kommer-snart-tillbaka grej. Haha, men jaja)
Hopp över hinder: 8p Problem avslut (Självklart är det en 8:a, Thea ville inte sätta sig ner)
Helhetsintryck: 8p Lovande förighet (Kul att höra :))

Nedanför kommer lite fler bilder som min kompis tog i somras, även lite bilder från utställningen för några månader sedan:

(Varför sitta fint när man kan leka?)


(Nellie ser ut som en sjömann) :D


(Jättefin bild på Thea och de bruna ögonen)


(Undra vem som vill ha korv?)


(Helt nytrimmad och silvrig är snyggingen)


(Nellie Fluff som mest vill leka istället för att stå still, men fin var hon)


Träning på träning...

Det är bara träning på träning men Thea hade nog mer hoppats på kaka på kaka. Jag tränade i söndags, tisdags, onsdags och igår fast i onsdags var det Amie jag tränade med och det går riktigt bra med henne. Hon litar mer och mer på mig och med lite tur ska det nog gå bra den 28:e. Men jag hoppas mest bara på en runda utan diskning. Jag har ju dessutom många chanser på mig då jag ska köra 12 lopp den dagen, 4 med Thea, 4 med Nellie och 4 med Amie, så något lopp måste ju gå bra.

Jag har inte tränat Säcken med Nellie på länge och jag vet varken om det är bra eller dåligt. Dåligt för att hon inte tränar på den med kanske ändå bra så att hon inte tröttnar och att hon får smälta det vi gjort än så länge. Thea lunkar som vanligt på i sin egna takt men jag vet inte omj ag bara inbillar mig eller om det faktsikt ett par km snabbare i timmen. Vi får väll hoppas på det och att det håller i sig.

På fredag är det Lydnadstävling igen och man ska ju inte hoppas på för mycket men ett 1:a pris skulle man ju inte tacka nej till. Det är bara platsliggningen och läggandet som behöver övas lite på, annars går allt annat som rinnande vatten.

På söndag börjar ridhusträningen och vi ska hålla på fram till Mars så nu blir det träning för stackars Thea och lyckliga Nellie. Hoppas på mycket säck- och fartträning så att vi kan få fart på Thea och lyckade säckgenomgångar med Nellie.

Här kommer några bilder som min kompis tog i somras på Thea och Nellie, jättefina är bilderna, och hundarna såklart.

Första kursen med Amie och Lydnadstävling

Kurstillfället i Onsdags, med Nellies mamma Amie, gick väldigt bra. Hon lyssnade mycket bra trots att hennes ordinarie matte var otrogen med en annan schnauzer. Men vi måste träna på slalomet på "fel" sida och jag måste förstå att det är en snabb hund jag springer med. Jag hinner liksom inte riktigt med mina byten och jag har blivit rådad att göra "blindbyten" vilket jag innan varit lite skeptisk mot, men det är kanske inte så dumt. Jag får pröva mig fram och se vad som blir bäst.

Thea och Nellies uppfödare var också med och körde med Theas syster Alva och det gick ättebra för dom med. En från klubben körde med Ida (Nellies syster) och mammas gamla arbetskamrat körde med Liz. Alla dessa hundar är schnauzrar och från samma uppfödning. Så den stackars 5:e hunden i gruppen, en Phalene, dessutom enda hanen var ju jätteintresserad av de andra hundarna och jag tyckte faktiskt lite synd om både hund och förare som inte kunde koncentrera sig ordentligt.

Idag har det dessutom varit Lydnadstävling och tro det eller ej men vi fick ett förstapris, jag och Thea. Platsliggningen satte hon sig upp på igen så jag trodde verkligen det var kört men eftersom att vi fick ett förstapris måste ju allting annat varit näst intill perfekt. Nedanför kommer Resultat och en och annan Kommentar från mig. Vi fick 162 poäng, så det var precis.

Platsliggande: 5p (Som sagt satte hon sig upp men var ändå kvar på samma plats)
Tandvisning: 10p (Hon visade dom faktiskt inte själv, som man lätt kan tro :D)
Linförighet: 6.5p (VP och SnS men hon hade kanonkontakt med mig)
Läggande: 8p (Kanonsnyggt, la sig lite långsamt, men hon la sig ner i alla fall trots den våta marken)
Inkallande: 10p (Perfekt)
Ställande: 10p (Ingenting att kommentera, supersnyggt)
Apportering: 7p (Hon tuggade på bocken men sprang inte iväg med den som förra gången, jättenöjd matte)
Hopp över hinder: 10p (Super!) 
Helhetsintryck: 8p (Lite låg poäng kanske, med tanke på våran perfekta kontakt)

I helhet var dagen perfekt och det som började mindre bra avslutades kanon! 

Sista Onsdagsträningen för i år....

Nästa vecka börjar en kurs som jag ska gå med Nellies mamma Amie och därför kan jag inte träna med Thea och Nellie på Onsdagar. Det ska bli riktigt spännande att se hur det går med Amie och det är både svårt och intressant att köra med andra hundar, man lär sig väldigt mycket på det tycker jag, så att man inte stirrar sig blind på sina egna, men att man ändå behåller det samarbete man har byggt upp.

Träningen idag gick riktigt bra med Nellie, hon har sådant hindersug att det blir nästan fel hela tiden men kul har hon i alla fall. När jag släppte henne tog hon alla hinder hon såg men rätt blev det inte. Jag struntar faktiskt i det just nu eftersom att det är farten jag vill behålla och då får det bli fel ibland. 

Thea gjorde återigen som vanligt allting rätt men det gick ändå, som vanligt, långsamt. Vi körde bara en raksträcka ut för att få upp lite fart och sen tränade vi Lydnad resten av tiden. Hon är jätteduktig när man har godis i handen men tar man bort det tappar man även bort koncentrationen av henne. Jag vet inte riktigt hur jag ska få bort det. Platsliggandet gick någorlunda bra idag men hon sätter ju sig upp efter en stund så det är det vi behöver träna på. Jag har kommit på att om man går bort ca 20 m och sen tillbaka till henne, ger henne godis och sen går igen, ligger hon kvar längre då hon får belöning oftare. Så jag får väll fortsätta i det spåret och belöna mer sällan och mer sällan för att till slut få bort det helt...

På lördag är det lydnadstävling igen och jag hoppas på ett 2:a pris, bara vi får ordning på platsliggningen kanske vi har en chans uppnå nytt rekord för oss själva...     

RSS 2.0