Träningen gick bra, annat är det på tävling...

Igår åkte jag och hundarna upp och tränade på klubben som vanligt på Onsdagar men av någon anledning skulle Nellie VERKLIGEN krångla med säcken igår. Hon gick absolut inte igenom, hon gick knappt in i den igår. Jag vet inte vad det berodde på. Dålig dag, skymning eller så gjorde jag något annorlunda från andra gånger. Till slut gick hon igenom och då slutade jag träna den eftersom hon faktiskt gjorde det jag bad om.

Thea sprang faktiskt också på bra igår så jag förstår inte varför hon inte kan göra det då det verkligen gäller. Hon var ju otroligt duktig igår. Dessutom tog hon slalomingångarna helt själv, hon reagerade på ordet "ut" och allting var bara så perfekt. Hon kan ju så bra om hon bara vill, frågan är bara att få henne att vilja alla gånger.

Idag klippte jag mig också som en liten avsluting på inlägget. Det blev lite kort med det växer ju ut och tro det eller ej men jag klippte lugg. Haha, men jag vet inte änom jag passar i det, men man vänjer väll sig.  

Lite bilder på hundarna igen. Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark

Vettskrämd och godkänd

Jag börjar med det negativa för dagen för att sedan kunna avsluta positivt...

Imorse då jag vaknade var jag jättehungrig så jag tänkte att jag äter snabbt innan jag går ut med hundarna. Men för att hundarna skulle slippa vänta på mig så öppnade jag dörren så att dom hade möjlighet att gå och göra något i trädgården om det var kris. Thea och Nellie skuttade glatt ut trots det blöta gräset. Sen kom jag på att grinden kanske inte var stängd så jag gick till TV-rummet för att kolla och tack och lov var den det, puh, men det är absolut inte över här. Jag ser då en blå skåpbil som står still utanför våran parkering och som precis kör iväg när jag kollar ut. Inget jag lägger någon större tanke vid utan jag går ut i köket för att påbörja min frukost. Jag gör stressande iordning mina smörgåsar och tycker det var konstigt att Thea och Nellie inte kommit än, dom brukar tröttna ganska snabbt och traska in. Men dom syntes inte till någonstans och jag kollade igenom hela huset, inga hundar. Då gick jag ut i trädgården för att ta in dom men inga fyrbentingar sågs till. Nu börjar jag bli riktigt orolig och jag ropar och ropar på dom och letar i princip överallt. Inga hundar syns till och jag provar med det populära ordet "godis" som dom alltid brukar komma till, men inga hundar kommer. Nu slår det mig, i min vildaste fantasi och förskräckelse får jag för mig att någon har med hjälp av godis lurat in hundarna i skåpbilen medan jag gjorde iordning mina mackor helt ovetande. Skåpbilden hade ju stannat utanför och hundarna försvann ju efter det. Vad har jag gjort, släppt ut hundarna, inte hållt koll på dom och sedan har någon tagit dom när jag bredde mackor. Jag har aldrig haft så ont i magen som då och jag tycker att jag ser Thea och Nellie överallt i trädgården men egentligen är det bara buskar, stenar eller trädstammar. Jag ropar en sista gång och då, då kommer Thea och Nellie glatt skuttande fram bakom en enbuske och jag bara faller ihop av glädje. Jag har aldrig varit så orolig och så glad på en och samma gång. Jag har aldrig varit så rädd som jag var då och jag har fortfarande ont i magen. Ni anar inte hur orolig jag blev och jag ber om ursäkt för att min skräckberättelse ser ut som en inlämning till svenskaläraren.

Nu har jag efter uppståndelsen i morse varit och ridit och tro det eller ej så blev jag godkänd på hoppprovet, det trodde jag aldrig. Jag fick inte favoritponnyn och det var kanske lika bra eftersom att jag redan misslyckats med honom än gång. Idag fick jag en ganska liten men gudomligt vacker häst men som tyvärr har 0 i framåtbjudning. Så det blev verkligen till att använda ben idag och vi klarade det på ett eller annat sätt. Och han fick verkligen ta över hindrerna som var gigantiska för honom. Han, på ungefär 150 cm i mankhöjd, fick hoppa lika högt som hästarna på 180 cm i mankhöjd vilket jag tyckte var lite taskigt men jaja, vi klarade det ju, kanske på grund utav ryttaren :D Haha, nej det är det sista det var på grund av...

Jag lägger in lite bilder på Thea och Nellie för att lätta på chocken från imorse :) Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark


Lite av allt...

Idag var det sista gången för den kurs jag har varit hjälpinstruktör i. Jag fick After Eight och en agilitybok som tack. Idag var det också väldigt mycket regn så den sista biten av kursen gick vi ner till klubbstugan och kollade på lite agilitylopp från VM 2004. Det var jätteintressant och tänk vad mycket det har hänt på bara 5 år. Men det roligaste av allt var att det var en tygsäck och inte en plastig säck som säcken brukar vara gjord av. Tunt tyg är ju alltid lättare så jag tänkte att jag och Nellie får väll försöka komma till VM då så vi slipper alla plastsäckar i de lägre klasserna. Haha, drömma går ju alltid... :D

Imorgon är det "hopptävling" på ridskolan för att eventuellt kunna ta ridborgarmärket och jag är jättenervös. Förra gången red jag favorithästen på ridksolan men han är jättesvår så tyvärr klarade vi det inte. Jag är desto mer nervös nu eftersom att det är sista chansen och jag hoppas men ändå inte att jag får favoritponnyn. Rider man honom spelar det egentligen ingen roll hur det går, för att få rida honom är helt underbart.  Men samtidigt vill jag ju klara "provet" också. I "provet" ingår Dressyr, Hoppning och ett teoretiskt test. Problemet är bara att komma ihåg dressyrprogrammet, men det är inte förrän senare.  

Om ungefär en timme ska jag och Nellie upp och träna på klubben i det härliga regnvädret :( Men hon brukar inte reagera så mycket på det så jag hoppas bara att jag inte ger en negativ inställning hos henne. Det enda problemet är ju egentligen säcken men den går hon ju inte igenom om det är fint väder heller så mycket värre kan det ju inte bli. :)

Nu har jag kommi hem från träningen och det gick jättebra trots det dåliga vädret. Nellie körde Säcken flera gånger och det gick faktiskt någorlunda fort. Men så fort vi kommer på en tävlingsbana är det som om hon aldrig sett en säck tidigare. Vi tränade även bakombyten och det gick också bra, det är ju lättare då man har en hund som suger på hinder såklart, som Thea inte riktigt förstått *Host, host. Ska jag vara ärlig tror jag att jag nästan aldrig gjort ett bakombyte med Thea eftersom att det alltid är jag som är före henne, så jag är lite nybörjare på bakombyten.

Jag kom även på att kanske är Flyball Theas grej. Hon är duktig på att suga framåt då det ligger en boll längst bort som jag har tränat på, och jag frågade på klubben idag om dom hade en FlyBallmaskin och det hade dom. Så nästa gång ska den släpas fram och Thea ska få fånga bollar som bara den. XD Problemet är bara att dom tidigare gånger jag har tränat med den maskinen har både Thea och Nellie blivit rädda så jag får försöka träna bort det. Klicker, godis och ett gott humör ska råda bot på det och kanske, kanske kan Thea få upp lite fart. 

Resumé av agilitytävlingen för en vecka sen

Jag kan verkligen inte uppdatera denna blogg oftare. Men jag hoppas att det blir ändring på det nu under lovet då skola och så mycket annat gör att tiden inte försvinner. I söndags tävlade jag i alla fall i Agility och det gick ganska skapligt med båda två, trots att det kunde gott mycket bättre.

Nellie's första agilitylopp var jättesnyggt och hon hade en bra tid och 0 fel tills vi kom till sista hindret och då river hon. Det var en aning surt men resten av loppet var ju kanonbra. Vi slutade i alla fall på en 5:e plats, trots dom förargliga 5 felen.   

Theas första agilitylopp gick också  bra men hon kan allt springa fortare. Thea gick igenom banan felfritt som vanligt och tiden var väldigt snäll eftersom att vi inte fick några tidsfel. Vi slutade på en 4:e plats.

Nellie's andra lopp gick kanon och jag blev så stolt när jag var ungefär 3 meter bakom henne och bara kommenderade "slalom" och som om hon inte gjort annat tar hon både ingång och resten av pinnarna själv. Gissa om Nellie hade en stolt matte då. Detta lopp resulterade i en 2:e plats.

Theas sista lopp var en total katastrof, hon gick som vanligt felfritt genom banan men nu hade hon verkligen nått höjden av långsamhet. Jösses, vad långsamt det gick, det förvånade mig faktiskt att vi inte fick ett vandringspris eftersom att Thea bildligt vandrade runt banan. Till slut visste jag inte vad jag skulle göra så jag sprang det snabbaste jag kunde till mållinjen och Thea kom till slut fram till målet i en promenadtakt. Men då jag sprang till mål visste jag att Thea skulle fuska på hinderna eftersom att ingen förare visade henne var hon skulle så vi diskade oss medvetet. 

Thea tycker ju uppenbarligen inte att detta är särskilt kul, men vad ska jag göra för att hon ska tycka det är kul? På träning är hon ju nästan snabbare än Nellie men så fort det är tävling försvinner gnistan. Någonting gör jag ju fel eftersom att hon inte ser någon glädje i det hela, men vad gör jag fel?    

Men jag kan ju inte annat än säga att det är dom underbaraste fyrbenta varelser på denna jord ändå. "Brandlarmet" och "Drottningen" kommer jag ändå älska i all oändlighet oavsett vad de små skäggiga damerna hittar på, dom är ju trots allt inga maskiner.

Resumé av lydnadstävlingen idag

Ja, jag börjar detta inlägg som så många andra inlägg nämligen med meningen: Ja, vad ska man säga. Det gick inte alls bra idag. På inkallningen när jag kommenderade henne satt hon bara kvar, på platsliggandet satte hon sig upp, på linförigheten satte hon sig snett, på läggandet la hon sig knappt ner, på hopp över hinder fick jag kalla på henne två gånger innan hon förstod att man skulle sätta sig bredvid mig. Ja som ni förstår gick det inte så bra men inte nog med det, under apporteringen tar hon apportbocken, springer iväg 20 meter och står sedan och leker med sig själv därborta. Hon tyckte nog att det räckte då och kul hade hon ju, vilket är det viktigaste. Jag förstår inte alls vad hon fick det ifrån, jag tycker att jag varit så noggrann, petig och konsekvent med att hon absolut inte får leka med träningsgrejer såsom, apportbockar, klickettar eller på agilityhinder men tydligen har jag ju inte varit tillräckligt tydlig. Vi fick i alla fall ett 3:e pris och kom 10/10.
Vi får försöka ta nya tag och här kommer poäng och domarkommentarer från dagens tävling:

1. Plattsliggande, 5.0 p. sitter
2. Tandvisning, 10.0 p. 
3. Linförighet, 8.0 p. DK, VP
4. Läggande, 6.0 p. LL
5. Inkallande, 6.0 p. BTÖ, Två kom 
6. Ställande, 8.0 p. Långt kom (Vilket det absolut inte var)
7. Apportering, 0.0 p, Går ur hand
8. Hopp över hinder, 8.0 p, DK sitt
9. Helhetsintryck, 7.0 p
SUMMA: 134p/200p

Imorgon är det en ny tävling men tack och lov är det inte Lydnad, känner absolut inte för det efter den här dagen, även om jag vet att att jag kommer inte kunna att hålla mig ifrån det. Nä, imon är det vanlig hederlig agility. Jag hoppas att det kommer att gå bättre då.

Jag var förresten uppe och tränade med några i min klass i onsdags och fredags och dom är jätteduktiga. Vad jag har förstått har dom inte alls kört mycket agility innan men det ser verkligen bra ut. Jag hoppas att vi kan göra det igen! :D Det är så mycket roligare när man är flera :)

Sara var med mig idag också på lydnadstävlingen och hon är helt otrolig på att komma på bra tips och idéer inom hundträning. Allt hon säger är bara så självklart trots att man aldrig kan komma på det själv. Hon har förresten precis kommit upp i 2:an i Lydnad och hennes hund är ju inte ens ett år, fattar ni att man blir avundsjuk eller?        

Ingenting verkar fungera...

Den här dagen skulle jag bara legat kvar och sovit. Jag skulle aldrig gått upp. Nellie har bara diskat sig hela dagen i Säcken. Hon står som vanligt bara där inne och skäller, hon försöker inte ens gå igenom. Hon har liksom redan innan bestämt sig för att stanna. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag har tränat detta hinder i 2 år med Nellie och hon går aldrig igenom. Och efter det tredje diskade loppet med Nellie var det dags för Thea igen och tror ni inte att hon gör samma sak som Nellie gjorde innan. Men jag måste ju ändå säga att Theas första lopp var kanon för att vara Thea, även om helheten för dagen inte var den bästa. Jag är så förvirrad just nu och jag vet inte vad jag ska göra för att få bort deras "Säckfobi". Det känns som om allt jag gör bara är förjäves. Vad ska jag göra? För någonting gör jag ju uppenbarligen fel.

Nu var det länge sen jag skrev

Ja, nu var det verkligen på tiden. Har precis varit iväg och tränat med hundarna med dom som också ska tävla lag från klubben på söndag i Distriktmästerskapet. Det kom först en regnskur, sen en hagelskur och sist men inte minst ännu en regnskur. Sen höll det faktiskt upp hela tiden men det var ju fortfarande väldigt blött på marken. Thea tyckte inte alls detta var kul (som vanligt) men Nellie sprang på. Har även kollat upp vädret för Söndag och till min besvikelse ska det bli regn hela dagen då med. Jaja, det är väll bara att försöka hålla humöret och uppe och tänka positivt.

Imorgon ska i alla fall hundarna med till skolan och det ska bli så kul. Vi ska träna Agility, Lydnad, Handling och gå igenom lite Anatomi. Det sista låter väll mindre kul men det kan ändå vara intressant att kunna och för att få göra det roliga måste man väll göra lite mindre kul också. Jag hoppas bara att Thea inte kommer dit med hennes kaxigaste attityd, jag vet att hennes personlighet är att hon är störst, bäst och vackrast men man kan ju dra ner på det lite kanske. Nellie hoppas jag bara inte kryper ur skinnet annars är ju detta en perfekt övning för både mig och hundarna. Jag måste tänka positivt, Thea måste inte äga allting och lilla Nellie måste verkligen behöva ta mer plats. Men det löser sig på ett eller annat sätt. 




En effektiv men regnig träning...

Igår var jag uppe och tränade på klubben och det gick faktiskt riktigt bra. Jag tränade mycket framåtsug med Thea och säcken med Nellie. Allt gick bra tills... det började ösregna. Jag var själv däruppe och var tvungen att plocka undan allting så snabbt jag kunde för att inte bli för blöt. Hundarna satte jag under ett tak för att dom skulle slippa bli blöta i alla fall, jag menar dom kan ju ändå inte hjälpa till. XD Men innan regnet kom gick det jättebra och Nellie blir bara snabbare och snabbare genom säcken och Thea likaså.

Nästa Fredag ska hundarna med till skolan för första gången så jag hoppas och tror att det kommer bli en toppendag. Längtar så...

Nästa Lördag är det i alla fall tävling igen, DistriktMästerskap. Det har alla tidigare år gått ganska dåligt på DM:en men jag hoppas på att det ska bli bättre detta året. Vi får hoppas på det bästa och tänka positivt så ska det nog gå.

Här kommer några fler bilder som jag bara älskar. Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark
Fotograf: Åsa Hellsmark


RSS 2.0