Lite bilder som bara är några dagar gamla...

Jag och min kompis var ute och fotade för några dagar sen, eller rättare sagt hon fotade. Jag behöver ju kanske inte nämna hur duktig hon är, det tror jag ni ser själva :)
Fotograf: Emmy Landqvist

(Notera Theas blick)


Officiell agilitytävling

Idag klockan 6:30 bar det av till tävling, snacka om att vara trött efter den här morgonen. Nellie har gått super idag, det var runt 60 hundar i varje klass och Nellie tog en 3:e och en 2:a placering. Med det fick hon även 2 pinnar av 2 möjliga så nu saknas det bara 2 st innan vi förhoppningsvis är uppe i Klass 2 i båda klasserna. Nellie brinner verkligen för agility och hon blir så frustrerad om hon någon gång inte får köra.

Nellies mamma Amie var också med och tävlade, och dom lyckades och knipa en pinne. Grattis till dom!

Thea däremot gjorde som vanligt allting helt felfritt men fick tidsfel i båda klasserna. Trots det lyckades vi knipa en 3:e placering i klass 2 och hade hon inte haft de förargliga tidsfelen hade ännu en pinne kunnat skrivas in i tävlingsboken. Lite surt men det här är ju inte Theas stora passion. Innan vi skulle in på banan tränade jag och Thea lite lydnad eftersom jag vet att hon verkligen älskar det, jag tänkte ju försöka liva upp stämningen lite innan vi skulle in på banan, men det hjälpte inte så mycket. Jag måste filma Thea någon gång när hon kör Lydnad med mig, hon är ta mig sjutton helt otrolig hunden. Ni ska se frambenen som elegant slängs upp i luften samtidigt som hon har ögonkontakt med mig. Det ser riktigt kraftfullt ut och jag har aldrig tidigare sett en Dvärgschnauzer som är så förälskad i Lydnad. Hon ger verkligen allt, så det här var nog sista agilitytävlingen för Thea, jag vet att jag sagt det förrut, men Thea tycker inte agility är kul. Thea ska helt enkelt få köra sin älskade Lydnad.

Innan andra loppet fick vi lax från en medtävlare som hade över, nu tänkte jag att nu av alla gånger måste Thea väll ändå springa, men det hade ju inte riktigt Thea tänkt. Hon tog banan i sin egna takt och hon morrade som vanligt när jag lyfte upp henne för att ställa henne på startlinjen, samtidigt hörde jag någon i folkmassan bakom som skrattade och sa: "Det är en riktigt schnauzer det". Och jag kan ju inte annat än att hålla med. ;D

Jag måste faktiskt säga att jag är oerhört tacksam över att Thea har "dragit" in mig i Lydnad. Jag har från början alltid tänkt att hur kan man tävla i något som någon annan ska bedömma, men det är faktiskt inte så dumt och är Thea glad och lycklig, är jag glad och lycklig. Detsamma gäller Nellie, fastän hon är ju glad för allting ;D

Igår var även jag och min kompis ute och tog bilder på hundarna, eller rättare sagt hon tog bilder, jag kan ju inte hålla kameran still. XD Hon är helt suverän på att ta bilder och jag ska med en gång lägga ut bilderna på bloggen så att fler kan ta del av mästerfotografen och mina två underbara hundar. Det är ju faktiskt inte så dumt att ha en som brinner för Lydnad och en som älskar Agility.

Bilderna är målade av (konstnären) Julia Mayer StenbergÄkta Hjärta

Äkta kärlek (MMS)

Äkta Hjärta


En liten uppdatering...

Jag tänkte smyga in en liten uppdatering om de båda hundarna på bloggen. Lite kort information för den som är nyfiken eller intresserad.

Rise To Moon Milla´s Lina
Tilltalsnamn: Thea
Född: 13:e Mars 2005
Ras: Dvärgschnauzer PS (Peppar & Salt)
Meriter: 3:a KM Agility 2006, LP1, 4:a ungdoms-SM Agility 2008, 2 lag SM-pinnar Agility (att vi var det enda laget och att vi var 24 hundradelar från att diska oss behöver vi ju inte nämna :D), Årets Nykomling Lydnad 2009, Klubbmästare Agility 2009, 2:a KM Lydnad 2009, har totalt 7 pinnar i agility.   

Thea är en liten men bestämd dam i sina bästa år som tar livet i sin egna takt. Springa, stressa eller skynda sig är inte direkt något som Thea prioriterar i sin vardag. Hon är alltid längst bak ute på promenaderna för att slippa ha gått ett tiotal meter extra, när vi ska vända hem. Soffan, ätabara ting och pappa är mer hennes melodi. Så ni kan ju förstå att fredagskvällarna är höjdpunkten i Thea´s vecka då hon sitter i soffan, på pappa och käkar popcorn. Att åka till brukshundklubben och träna är ju som ni förstår inte direkt något att längta efter för Thea. Visserligen får hon godis men det är knappt så att det väger mer än att behöva göra något för att få belöning. Thea är trots allt en väldigt trogen och lojal hund som alltid vill göra sitt bästa (trots att det tar lång tid ibland). Hon gör sällan fel och vill alltid vara till lags. Och jag glömde ju nämna hennes självförtroende, för det är i stort sett det hon är uppbyggd av. Om Thea är bäst är ingen fråga, det är ett sant påstående.Rise To Moon Afrodite
Tilltalsnamn: Nellie
Född: 24:e Februari 2007
Ras: Dvärgschnauzer PS (Peppar & Salt)
Meriter: 2:a KM Agility 2009, har totalt 2 pinnar i Agility

Nellie är liten hund i stort format, ibland så stort format att hon knappt kan hålla reda på sig själv. Snubbla eller bara trassla till det är en stor del av Nellies liv. Hon har lätt för att spela oskyldig men blir alltid upptäckt förr eller senare. Till skillnad från Thea är Nellie en riktigt liten energisk och sprallig dam som hela tiden vill ha någonting att göra. Så att träna och åka till brukshundklubben är favoritsysslan. Hon är så ivrig när vi ska träna att hon bara står och skäller och blir arg när hon inte får vara med. Trots sin ivrighet har Nellie väldigt svårt för att lita på andra och blir lätt rädd. Är man bara lugn och positiv får man så mycket mer tillbaka. Nellie lyser upp vardagen med sitt otroligt positiva och inbjudande inställning och gör att man glömmer allt tråkigt. Hon är alltid med och skulle aldrig göra någon annan ledsen eller besviken med vilje. Det enda hon vill är ju bara att vara med och få göra någon annan glad och lycklig, och det uppdraget är till 100 % fullbordat.
RSS 2.0