En liten uppdatering...

Jag tänkte smyga in en liten uppdatering om de båda hundarna på bloggen. Lite kort information för den som är nyfiken eller intresserad.

Rise To Moon Milla´s Lina
Tilltalsnamn: Thea
Född: 13:e Mars 2005
Ras: Dvärgschnauzer PS (Peppar & Salt)
Meriter: 3:a KM Agility 2006, LP1, 4:a ungdoms-SM Agility 2008, 2 lag SM-pinnar Agility (att vi var det enda laget och att vi var 24 hundradelar från att diska oss behöver vi ju inte nämna :D), Årets Nykomling Lydnad 2009, Klubbmästare Agility 2009, 2:a KM Lydnad 2009, har totalt 7 pinnar i agility.   

Thea är en liten men bestämd dam i sina bästa år som tar livet i sin egna takt. Springa, stressa eller skynda sig är inte direkt något som Thea prioriterar i sin vardag. Hon är alltid längst bak ute på promenaderna för att slippa ha gått ett tiotal meter extra, när vi ska vända hem. Soffan, ätabara ting och pappa är mer hennes melodi. Så ni kan ju förstå att fredagskvällarna är höjdpunkten i Thea´s vecka då hon sitter i soffan, på pappa och käkar popcorn. Att åka till brukshundklubben och träna är ju som ni förstår inte direkt något att längta efter för Thea. Visserligen får hon godis men det är knappt så att det väger mer än att behöva göra något för att få belöning. Thea är trots allt en väldigt trogen och lojal hund som alltid vill göra sitt bästa (trots att det tar lång tid ibland). Hon gör sällan fel och vill alltid vara till lags. Och jag glömde ju nämna hennes självförtroende, för det är i stort sett det hon är uppbyggd av. Om Thea är bäst är ingen fråga, det är ett sant påstående.



Rise To Moon Afrodite
Tilltalsnamn: Nellie
Född: 24:e Februari 2007
Ras: Dvärgschnauzer PS (Peppar & Salt)
Meriter: 2:a KM Agility 2009, har totalt 2 pinnar i Agility

Nellie är liten hund i stort format, ibland så stort format att hon knappt kan hålla reda på sig själv. Snubbla eller bara trassla till det är en stor del av Nellies liv. Hon har lätt för att spela oskyldig men blir alltid upptäckt förr eller senare. Till skillnad från Thea är Nellie en riktigt liten energisk och sprallig dam som hela tiden vill ha någonting att göra. Så att träna och åka till brukshundklubben är favoritsysslan. Hon är så ivrig när vi ska träna att hon bara står och skäller och blir arg när hon inte får vara med. Trots sin ivrighet har Nellie väldigt svårt för att lita på andra och blir lätt rädd. Är man bara lugn och positiv får man så mycket mer tillbaka. Nellie lyser upp vardagen med sitt otroligt positiva och inbjudande inställning och gör att man glömmer allt tråkigt. Hon är alltid med och skulle aldrig göra någon annan ledsen eller besviken med vilje. Det enda hon vill är ju bara att vara med och få göra någon annan glad och lycklig, och det uppdraget är till 100 % fullbordat.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0