Resumé av agilitytävlingen idag...

Idag har det varit agilitytävling och jag sprang sammanlagt 6 lopp, tre med vardera hund. Det var toppen väder, mulet men uppehåll. Här kommer resultat och någon kommentar efter dagens lopp:

Nellie:
Öppen agilityklass: 1/31 startande  0 fel och tiden 39.16. Referenstiden var 46 sekunder.
Nellie var jättesnabb och varken Däcket eller Säcken var med. Balansbommen var tredje hindret och några hinder senare var Gungan. Eftersom att hon körde Balansbommen innan tror hon som vanligt att Gungan också är en balansbom och springer bara som en kanon utan en tendens till att stanna. Vem kan klandra henne, är man en liten hund och ser från hundens vinkel ser man ingen skillnad på en gunga eller en balansbom. Men hon stannade som tur var i sista sekund och väntade på mitt kommando innan hon sprang vidare. Slalomet gick också toppen och jag har märkt att om man låter henne hitta ingången själv går det mycket bättre. Ska man vara där och visa henne blir hon bara irriterad och går fel.

Öppen Hopp A: 
3/27 startande 0 fel och ungefär en halv sekunds tidsfel.
Tidsfelen i detta loppet berodde på säcken. Hon stod som vanligt och väntade på att säcken skulle lyfta sig av vinddragen från hennes skall men kan ni tänka er, den lyfte inte sig själv denna gången heller. Det tog några sekunder då hon stod därinne och skällde men till slut gick hon igenom, lååååååångsamt. Annars gick resten av loppet bra.

Öppen Hopp B: 12/26 5 fel
Ja det här var ju dagens sista lopp för henne och det gick inte alls bra. Säcken var med i detta loppet också men denna gången gick hon ur säcken genom samma ställe hon kom in, alltså bakvägen. Efter att ha stått där inne och skällt en stund och inget hände gav hon upp och gick ut från ingången och det blev 5 fel. Jag visade in henne i den igen och efter en stund gick hon igenom, lååååååångsamt. Inte vårt bästa lopp precis men hon gick ju i alla fall igenom till slut.

Thea:
Öppen agilityklass: 4/31 0 fel
Ett toppenlopp för att vara Thea, för att vara Thea gick det jättefort och hon var faktsikt 2 sekunder under referenstiden vilket sker extremt sällan. Så jag blev så glad över det här loppet och våran tävlingsdag började bra.

Öppen Hopp A: 4/27
Detta var också ett toppenlopp men vi var ju inte snabbast. Det gjorde som vanligt ingenting för jag var så glad över att lilla Thea faktiskt sprang riktigt fort även detta lopp.

Öppen Hopp B: 7/26
Detta var också ett relativt snabbt lopp men denna gång fick vi lite tidsfel men som vanligt var Thea felfri. Jag är så lycklig över att Thea visat att hon faktiskt kan springa fort om hon bara vill så jag hoppas att hon håller i det här nu.

I det stora hela är jag mycket nöjd över tävlingsdagen och vi åkte hem med 4 rosetter, Ännu mera agility (bok), 4 vaser (jättevackra), en liten pipleksak som inte fungerade, en stor burk hundgodis och 4 benvärmare för hundar. Aldrig att dom ska behöva ha dom på sig men... man måste ju prova dom en gång. Så Thea blev offer, hennes annars rätt så stora ben blev så smala då benvärmarna tryckte ihop hennes benpäls så att tassarna såg gigantiska ut. Men dom åkte av lika fort som dom sattes på. En rolig grej att ha men inte i användade syfte... 


Igår kändes det riktigt bra...

Igår var jag och hundarna iväg och tränade på klubben och det gick riktigt bra. Thea är ju som ni nog redan vet inte den snabbaste hunden precis men idag när jag lade en liten köttbullebit i slutet av banan, då var det inte samma hund längre. Jag har gjort detta förrut och det går ju tyvärr bara att göra såhär på raksträckor eftersom annars fuskar hon. Men slalom var med i raksträckan och hon gjorde den både felfritt och snabbt. Duktig vovve... :) Tyvärr får man ju inte göra så här på tävlingar så vi får väll se hur det går på Lördag nu när det är tävling.

Nellie tyckte som vanligt att det var roligt men hon har fortfarande problem med säcken, släpet, platta tunneln, strumpan, ja kalla den vad ni vill... XD Nu är hon ju i alla fall inte rädd för den längre utan går igenom men det går ju inte snabbt. Hon står därinne och skäller en liten stund men jag förstår faktiskt inte vad det är hon förväntar sig. Att släpet ska lyfta på sig av vinddragen från hennes skall? Efter en stund kryper hon i alla fall igenom men det går ju som sagt inte fort. Jag vet inte om jag bara ska hoppas på att det löser sig med tiden eller om jag ska börja träna den med henne på ett annat sätt. Vi får se hur det går på Lördag med henne också, för hon ska ju såklart också vara med... :P


Bara ett par bilder... :D

På lördag är det agilitytävling och då är det upp tidigt igen som gäller men jag får skylla mig själv, det är ju jag själv som anmält mig och hundarna. XD Och en agilitytävling säger man ju inte nej till. 

Jag har i alla fall ett par bilder på Thea och Nellie som jag tänkte att jag kunde lägga in nu när jag inte har så mycket annat att skriva, hoppas att ni tycker om dom, själv tycker jag dom är jättefina.

(Thea på agilitytävling. Fotograf: Johanna Hulling)


(Nellie på agilitytävling. Fotograf: Johanna Hulling)

Resumé av utställningen idag...

Ja, som sagt var det ju utställning idag och för att vara den första måste jag säga att det gick mycket bra... Det var i och för sig bara 3 hundar som var med och Nellie kom 2:a medan Thea kom 3:a. Thea är ju inte alls i päls då hon är nytrimmad och Nellie har ju bättre päls än Thea just nu men den är ju fortfarande inte bra. Nu har vi ju i alla fall en bedömning på dom och det var ju faktiskt bara det jag ville ha. Här är bedömingarna för sötnosarna:

Nellie:
3 år gammal tik med härligt huvud och uttryck. Korrekt saxbett. Härlig skuldra och raka framben. Bra bröstkorgsdjup. Korrekt svans. Välvinklad fram och bak. Rör sig väl.

Thea:
3 ½ år gammal tik med korrekt huvud och mörka ögon. Välansatta öron, Korrekt bett. Bra skuldra. Bra hals- och rygglinjer. Korrekt svans. Kunde önskas mera vinkling bak. Rör sig väl. Gott temprament.

Jag höll på skratta ihjäl mig när jag såg sista meningen på Theas bedömning. Gott temprament. När Thea lyftes upp på trimbordet för bedömning lät hon som rena rama åskan. Så jag förstår faktiskt inte hur domaren kunde bedömma henne med meningen Gott temprament. Eller så var det helt enkelt så att hon bedömde dom helt enkelt för var dom verkligen är. Schnauzer... Behöver jag säga någonting mer...?

Visst är Thea härlig när man väll lärt känna det lilla charmtrollet men att bedömma efter det där så låter det faktiskt ganska roligt. Nellie var också jätteduktig men hon galloperade mest runt i ringen. Hon är ju glad i alla fall, och det är ju faktiskt det allra viktigaste. En annan sak som jag reagerade på var att dom skrivit att Thea är 3 ½ år gammal, Thea ska ju faktiskt fylla 5 år till våren. 

Jag beklagar att jag inte kan lägga in några bilder från dagen men då våran ordinarie dator är trasig kan jag inte lägga in bilder...

12 Tassar i familjen under helgen

Igår fick vi ännu en fyrfotad i familjen, Nellies mamma Amie, och jag måste faktiskt medge att det är lite svårt att se skillnad på Amie och hennes långbenta dotter. Thea tycker mest att så länge dom låter henne vara så får hon väll vara här då. Men det är lite oro i lägret här hemma och det går falska alarm hela tiden angående om någon kommer eller inte. Men det lugnar nog ner sig lite senare och nu har vi ju hela helgen på oss att träna. Jag ska nämligen tävla Amie i agility i Oktober och om hunden kan är det ingen tvekan om. Det är samarbetet mellan mig och Amie som behöver bli bättre då vi inte riktigt känner varandra.

Idag är det i alla fall utställning och både Thea och Nellie ska vara med så vi får väll se hur det går. Thea är inte alls i päls då hon är alldeles nytrimmad och har inte hunnit fått tillbaka pälsen än. Men Nellie är jättefin, nyklippt och hon går som om hon inte gjort annat i sitt liv :D Thea går också snyggt men hon tror mest att det är fotgående det handlar om och går mest och tittar på mig istället för rakt fram. Nellie är fortfarande lite barnslig och försöker mest bita i kopplet och galloperar istället för att trava men skenet kan bedra för går hon väl snyggt så är det riktigt snyggt. Egentligen är jag inte alls intresserad av utställning men jag vill så gärna ha en bedömning och bara se vad dom tycker om dom små skäggiga damerna.

Välkommen till min nya blogg!

För det första vill jag bara säga att denna underbara bloggen är gjord av en vän till mig, som ni ser själva, är jätteduktig. Tack så jättemycket!

Den här bloggen kommer att handla om mig och mina underbara hundar. Thea och Nellie heter dom och är av rasen Dvärgschnauzer i färgen Peppar och Salt. Thea är snart 5 år och lilla Nellie är snart 3 år. Jag tränar mycket agility med dessa små skönheter men då jag upptäckt att Thea är en riktig fena på Lydnad har jag börjat träna det mer med henne. Hon är jätteduktig och än så länge har vi bara tävlat på klubbens KM då vi kom 2:a. Så jag hoppas att det blir många fler tävlingar med henne i framtiden, då hon fullständigt älskar det. Och är hon glad, är jag glad. Den andra hunden, Nellie är inte alls någonting för Lydnad, agility är hennes grej och därför får det bli det med henne.

Thea är som sagt den äldsta i den lilla flocken men är riktigt charmig då man väl lär känna henne. Känner man henne inte tycker nog dom flesta att hon är mycket bestämd och märkvärdig och jag kan ju inte annat än hålla med dom. Hon vill ha allt på sitt sätt och tycker att hon ska bestämma allt om alla, men hon är helt enkelt bara så underbar. Thea är helt ointresserad av leksaker och ser sig själv mycket hellre äta köttbullar eller korv. Leksaker måste man ju jaga då någon dum tvåbent kastar iväg den för att JAG, den finaste hunden på jorden ska springa och hämta den. Nädu, har du kastat iväg bollen får du hämta den själv, köttbullar behöver man ju i alla fall inte jaga, skulle nog vara Theas mening.

Nellie däremot är som ett litet barn. Hon hittar alltid på bus och har mycket svårt att vara still. Har hon inget att göra ser hon helt enkelt till att hitta någonting att göra, en riktig duracellkanin är vad hon är men hon är bara så härlig. Man blir så glad när man är med henne och hon är positiv till allt och vill att alla ska vara med. Hon vill alltid vara till lags och blir jätteglad då hon får uppmärksamhet. Hon tycker dessutom att bollen hon hittat i trädgården som säkert legat ute i över 3 år är det roligaste som finns. Köttbullar och godis är inte lika kul men den halva, smutsiga, gamla, äckliga och fullständigt groteska bollen som legat under mark i minst 100 år, den ska hon ha. Ibland när hon hittat bollen lägger hon den framför fötterna och bara väntar på att någon ska sparka iväg den och gör dom inte det då skäller hon. Jag tror faktiskt att Nellie var brandlarm i sitt förra liv. Hon skäller och varnar för minsta lilla precis som ett brandlarm. 

Men jag skulle aldrig klara mig utan varken härskaren på jorden eller det lilla brandlarmet, dom är helt enkelt hela mitt liv... 


RSS 2.0