18 år idag

Idag fyller jag 18 år, tyvärr blir nog det här ett sista inlägg för ett tag framöver 

Bloggpaus

Kommer att ta en paus ifrån bloggandet ett tag :/

Mycket att berätta på samma gång

Ja, men jag får såklart skylla mig själv, uppdaterar jag dåligt blir det mycket att dela med mig av när man väl får tummen ur att uppdatera.

Som ni kanske vet ska jag utbilda mig till agilityinstruktör nu under våren, det ska bli så kul att få hålla egna kurser men ändå lite skrämmande, jag tycker det är svårt att vara spontan och prata inför större grupper men det ska ju tränas på det också såklart :P Känns lite jobbigt bara att man ska lägga ner ännu mer tid på "studier", men det får väll det vara värt, kursen är ju bara under ett par helger dessutom. Redan för ett par dagar sedan ringde en kvinna ifrån klubben och undrade ifall jag ensam ville hålla en kurs, snacka om att man fick sig en rejäl väckarklocka, nu ska det ju faktiskt bli av på riktigt. Hon förklarade att jag var så pass duktig att jag skulle klara av hålla en egen kurs, de orden värmde kan jag säga. Men jag menar, jag är ju inte ens myndig än XD Haha, eller jo snart, på lördag fyller jag 18 år ;D Hela helgen är fullbokad med kalas, både "för mig" och min kusin som fyller år två dagar efter mig, dock fyller hon "bara" 1 år vilket gör att det är väll kanske inte riktigt samma slags kalas XD Fiskedamm hade jag ju inte direkt tänkt mig, men man vet aldrig som kan hända XD

Jag är inte direkt den person som gillar att gå i affärer, eller "shopa" som det så fint heter XD Eller jag kan nog nästan säga att jag hatar det, vet inte varför men jag går bara hela tiden och hoppas att "skopingrundan" ska ta slut. Måste nog erkänna att jag är lite bortskämd då mamma till och med kommer hem med kläder till mig ibland, det är lite otroligt ändå att vi har så olika smak, hon och jag, men ändå vet hon oftast precis vad jag tycker om. Jag hade t.ex. på My Dog mässan sett en riktigt snygg jacka vilket jag berättade för mamma när jag kom hem, tror ni inte att mamma har hittat jackan några dagar senare som hon så snällt köpt till mig. Utan att ens sett jackan lyckas hon hitta den och förstår med en gång att det var den jag menade. Sista jackan i min storlek dessutom, så jag börjar väll få lite tur nu trots allt ;) En riktigt snäll mamma har jag i alla fall <3

Idag var det ridlektion på ridskolan och jag fick rida den lilla ponnyn O´brain eller Brio som han till vardags kallas. Jag får alltid rida de minsta ponnyerna men det gör mig absolut ingenting, jag älskar ponnyer. Brio är väll i och för sig väldigt liten, man känner sig jättestor på honom, så viktbärande är han ju i alla fall ;) Läste precis på ridklubbens hemsida (Råda Ridklubb) att han var 137 cm i mankhöjd, inte jätteliten ändå men han känns ganska liten. Han är dessutom otroligt rolig att rida, han är ganska ung men jösses vad härlig han är. Kan inte riktigt sätta fingret på vad jag gillar hos honom men skit samma, gillar honom gör jag i alla fall XD Han närmar sig faktiskt Atlas, men går om gör han inte XD Här är några dåliga mobilbilder jag tog på Brio efter ridlektionen ;)

Gillar hans ben skarpt, istället för vita strumpor så har han svarta strumpor ;)


Nu är jag där igen...

Dålig uppdatering, jag vet :( Hinner inte med så mycket av det jag egentligen skulle vilja göra eftersom skolan började i tisdags och den tar tyvärr alldeles för mycket av min tid :( Har fortfarande inget engagemang till skolarbeten, det enda som räknas är prestation, är så trött på att alltid behöva prestera en massa saker.

Idag red jag Tabasco och jag är faktiskt riktigt nöjd trots att det blev lite "smågräl" i skogen mellan oss. Vi red först i ridhuset en liten stund och sen skrittade vi ut i skogen, jag vlade vägen som jag ridit med Emser ganska ofta, för många år sedan. Jag tänkte dock inte på att det är ett antal bäckar som man måste ta sig över, Tabasco är ju, som jag nämnt tidigare, inte direkt den självsäkraste och modigaste hästen. Den första bäcken vi kom till var väll sisådär 20 cm bred och 10 cm djup, Tabasco tyckte dock att det var rena forsen. Jag tänkte inte vända tillbaka, vi skulle bara över den "gigantiska forsen", dels började det bli mörkt och jag ville tillbaka till stallet och dessutom ska inte han bestämma vilken väg vi ska ta. 20 minuters kämpande blev det ifrån både min och hans sida, dessvärre kämpade vi inte tillsammans utan mot varandra. Han ställde sig på bakbenen, frustade och tänkte absolut inte gå över bäcken, ifrån stillastående hoppar han till slut över bäcken med ett jätteskutt. Jag blev både glad och förvånad, resten av bäckarna vi tog oss över var inte alls några problem ;)

Jag tror dessutom att jag glömt att nämna att jag ska faktiskt bara rida Tabasco i Januari ut + ett par dagar. Jag har tyvärr fått tacka nej till att rida honom längre utav olika anledningar. Skolan tar mycket tid och bussarna jag ska ta för att ta mig till stallet är aldrig i tid vilket gör att det tar ett bra tag att ta sig upp till stallet. Tråkigt, men vad ska man göra? :(

Jag vet inte om ni kommer ihåg/läste den roliga misstolkningen om det "råa ägget" för några dagar sedan, det är roliga är att det hänt igen. Jag har återigen lyckats sätta ihop ord som inte allls ska sitta ihop XD Pappa skulle köra mig någonstans och vi lyssnade på radio i bilen, det blir nyhetssändning och det förklaras att en bro under 1 timme ska hållas avstängd på grund utav att all is ramlar ner ifrån bron. Återigen sitter jag en stund och funderar på vilken "Alice" det är som ramlar ned ifrån bron, men så kommer jag på att de menar "all is" och inte "Alice" XD Haha, läs det högt så förstår ni vad jag menar :P 

Lite bilder tagna med mobilen ifrån idag:
Bilder tagna med mobilen för några dagar sedan:Positiv avslutning

Igår var sista dagen på My Dog för det här året, bara ett år kvar till nästa :P Nellie var med mig igen till mässan men vi var "bara" med på agilityuppvisningen eftersom att agilitytävlingarna var slut. Agilityuppvisningen var dock Nellie sig själv igen, hon missade inte ett enda hinder och sprang och skällde som vanligt ;) Uppvisningen gjordes till en tävling och Nellie var såklart med i Small-laget och vi vann. Inte det viktigaste men jag är så glad över att Nellie var sig själv igen så att vi fick ett positivt avslut :D

Min kompis tog kort när jag tävlade de första dagarna så här kommer ett par bilder, det tar jättelång tid att ladda upp dom så jag har inte tålamodet att ladda upp alla men ett par stycken får ni ta del av i alla fall ;) Kanske lägger jag in fler senare, nu måste jag ut med hundarna :)
Foto: Emmy LandqvistLite besviken och förvånad

Känner mig ganska förvånad och frustrerad just nu, tyvärr. Igår missade hon det största hindret på hela banan och tror ni inte att hon gör samma sak idag igen :( Jag förstår ingenting, hon springer bara rätt förbi A-hindret, det hinder som hon vanligtvis gillar och som hon aldrig haft några som helst problem med förrut. Idag fick vi i all fall inte några diskade lopp men de var heller inte felfria, vilket jag hoppats på.

Imorgon är det sista gången vi ska in till My Dog-mässan och då är det enbart agilityuppvisning, ska bli skönt att åtminstone och förhoppningsvis få avsluta den banan felfritt.

Och som sagt, bilder och eventuellt bilder kommer så fort jag fått tag i några ;)

Tvådagarssummering

Igårkväll kunde jag tyvärr inte skriva något inlägg om dagen, jag sov nämligen då XD Jag var så jäkla trött efter den tidiga uppstigningen, som jag just nu inte är så van vid, att jag somnade i soffan när jag kom hem. Men agilitytävlingen på My Dog gick förvånansvärt bra, Nellie gjorde två felfria lopp av två möjliga, jag är inte helt säker på placering men jag tror att vi lyckades komma 8 av cirka 50 hundar.

Idag gick det tyvärr inte alls lika bra, första loppet gick till en början väldigt bra men i slutet blev jag och Nellie lite oense om ifrån vilket håll hindret skulle tas. Jag såg ganska tidigt att Nellie siktade in sig på att hoppa hindret ifrån fel håll vilket gjorde att jag stannade och "skrek" för att hejda henne, men Nellie hoppade glatt hindret ifrån fel håll och undrade varför vi stannade. Haha, ja en disk blev det men är ändå nöjd över själva loppet. Efter andra loppet idag kunde åtminstone jag konstatera att Nellie lider av temporär blindhet. Haha nä då, men man skulle lätt kunna tro det efter dagens andra lopp. Fjärde hindret på banan var A-hindret och jag tyckte att jag väldigt tydligt både sa kommandot "klättra" och riktade mig och handen mot hindret. Nellie brukar vanligtvis tycka om A-hindret eftersom att man kommer så mycket högre upp och ser så mycket bättre. Men idag såg hon inte det största hindret på banan över huvudtaget. Eftersom att agilityförare inte får nudda/gå under/gå på hindrerna sprang ju jag såklart vid sidan av hindret men dessvärre gjorde Nellie detsamma. Vi fick nog 5 eller 10 fel i slutänden, resten av banan gick också kanon, men så är det, det finns tillfällen som man inte ens efteråt förstår vad som gick snett.

Förutom Dvärgschnauzer då, så är jag enormt fascinerad och intresserad av hundrasen Pumi. Har tyvärr ingen bild på en men sök på google om ni är intresserade. Jag har i alla fall under dessa två dagar sett världens sötaste pumivalp. En kvinna som tävlar agility med en ljusgrå och en mörkgrå pumi hade nyligen köpt en till liten krabat, en aprikos eller om ni hellre föredrar att man säger beigefärgad, Fawn tror jag förresten att färgen heter för just Pumirasen. Och en beige-/fawnfärgad är ju precis den färgen jag skulle vilja ha, tror jag har tittat mer på Pumivalpen än på själva tävlingen XD Någon gång i framtiden hoppas jag på att få en Pumi som familjemedlem, tillsammans med Thea och Nellie såklart ;)

Tyvärr har jag inga bilder att dela med mig av just nu men jag lovar att lägga ut bilder ifrån tävlingarna denna helgen, så fort jag får tag i några. Vet ett par stycken som så omtänksamt tagit lite kort, så bilder kommer så fort som möjligt.

Hektisk dag

Jag ska som vanligt försöka hålla detta inlägg kort eftersom att jag ikväll knappt hinner somna innan jag ska upp igen, men jag kan ju inte bryta min personliga förbättring inom uppdateringen nu ;)

Jag och min kompis Anna skulle ju idag rida privatlektion tillsammans på två utav ridskolans ponnyer, Odin och Atlas. Vi var i stallet klockan 07:00 imorse men ingen annan än vi och hästarna var där, dörren var låst men väldigt mycket ljud hördes inifrån stallet så vi trodde såklart att någon var där. Vi knackade ett tag men ingen öppnade, till slut kommer en, som jobbar i stallet, ifrån parkeringen och låser upp för oss. Precis innanför dörren står ridskolans tinker Ned, han har lyckats ta sig loss ifrån spiltan och är därmed den skyldige till ojludet inne i stallet, haha ;) Själva orivatlektionen har jag inte så mycket att säga om, vi hoppade banor med snäva svängar och jag fick rida favorithästen Atlas. Riktigt roligt var det och (som vanligt) fick jag höra att jag hör hemma i sadeln på Atlas <3 Jag lyckades ta lite bilder utanför ridhuset på Atlas och Odin, ponnyn som Anna red, så nu har jag sprillans färska bilder på Atlas. Dom blev ganska fina dessutom, med tanke på att det är tagna med mobilkamera.
Anna och Odin


Atlas


(Notera hans svintoboll till pannlugg XD)

Efter privatlektionen pölsade vi fram på den oplogade gångbanan för att ta oss till bussterminalen för att sedan åka till nästa stall, Tabasco´s och Firsty´s. Och för er som har missat det, så är Tabasco min medryttarhäst och Firsty är Anna´s medryttarhäst. Tabasco hade fått en helt ny sadel så jag vågade knappt sätta mig i den, visst var den fin? Den var riktigt skön att sitta i dessutom ;)
  

Jag och Anna red ut i skogen i nästan 2 timmar, riktigt härligt var det att rida i snön, trots att hästarna ibland blev lite smått galna, troligen av all snö XD
Anna och Firsty


Sen var det bara hem och dusha och åka till nästa ställe. Jag och Nellie åkte buss in till My Dog mässan för att tillsammans med de andra som också ska vara med på agilityuppvisningen finslipa det sista. Jag fick också reda på att de lyckats få tag på en inhoppare som kunde köra för mig på lördag så att jag enbart kan koncentrera mig på agilitytävlingen. 

Nä, nu måste jag lägga mig, ska upp tidigt imorgon och är redan jättetrött. God natt! :)


"Sista Minuten" justeringar

Ska alldeles strax lägga mig, ska upp 06:00 imorgon, och ni som känner mig är nog väl medvetna om att det normala antalet sovtimmar är alldeles för snålt för mig XD

Det blev i alla fall lite ändringar inför My Dog. Vad det ser ut som nu kommer jag att skippa agilityuppvisningarna på torsdagen och fredagen eftersom att det kommer att krocka, med klasserna jag och Nellie ska vara med i, totalt :( Men lördag och söndag siktar jag in mig på att kunna både tävla och vara med på agilityuppvisningen, vilket jag så gärna vill. Pratade med hon som har hand om det hela idag och hon sa att hon så gärna ville ha med mig och Nellie att hon skulle planera in oss i så många uppvisningar vi kunde ;) Det är ju alltid kul att höra :P

Så istället för 4 dagar med 10 inplanerade agilitylopp blir det "bara" 4 dagar med 8 inplanerade lopp vilket såklart också kommer bli tajt, men vad gör man inte för att passa på, och när både jag och Nellie tycker det är så roligt så är det väll nästan bara att "tuta & köra". Dock måste man ju alltid ha i åtanke att Nellie inte får bli uttråkad av att det blir för mycket på samma gång. Men roligt ska vi i alla fall ha ;) Nellie är precis som jag, otroligt lättroad XD

Foto: Emmy Landqvist

Har ni sett?

Har ni sett vad jag är duktig? ;) De senaste dagarna har jag lyckats knåpa ihop minst ett inlägg per dag. Som ett desperat försök att behålla denna förbättring gör jag detta inlägget, vet inte riktigt vad jag ska dela med mig av annars XD

Imorgon är näst sista sovmorgonen för det här lovet, känns jobbigt (XD), men man får tänka på det positiva istället, jag går ju i alla fall upp för att göra något roligt, vilket inte är fallet när man drar sig ur sängen för att man ska till skolan. Tur är det att man i alla fall har världens underbaraste klasskompisar, då är kanske till och med tidiga mornar värt att ta sig igenom :P

Just nu ser i alla fall resten av veckan rejält fullpackad ut, önskar just nu att dygnet hade ett antal fler timmar, men men. På onsdag ska jag åka buss upp till ridskolan för att jag och min kompis Anna ska rida privatlektion. Haha, riktigt läskigt, nu kan man inte gömma sig bakom de andra hästarna och ryttarna längre, haha nä riktigt så illa rider jag väll kanske inte XD Hoppa, ska vi i alla fall göra och jag ska få rida Atlas <3 Han är bannemej den härligaste hästen jag någonsin ridit, och kommer att rida. Direkt efter privatlektionen ska jag och Anna åka till nästa stall och rida medryttarhästarna, hoppas att Anna kan stå ut med mig två ridpass i rad XD

Sen är det hem och dusha och sedan packa med mig Nellie och åka in till Svenska Mässan i Göteborg, vi ska gå igenom och träna på banan vi ska ha som uppvisning under helgen under My Dog mässan.

På torsdag är det tävlingsdags på My Dog och, om det hinns med för min del, agilityuppvisning. Eftersom att jag inte vet vilka startnummer jag kommer att få har jag fått tillåtelse att smyga iväg till agilitytävlingen om det är så att tävlingen och uppvisningen skulle krocka, detsamma gäller fredag och lördag. På söndag är det däremot bara agilityuppvisning så jag kommer ju att kunna vara med på den åtminstone en gång.

Någon mer som ska till My Dog?


Foto: Therese Andersson

Roligaste misstolkningen på länge

Jag, pappa och min bror satt förrut och kollade på "Minuten" på tv. Programledaren förklarade hur ett utav momenten skulle gå till, momentet då man med hjälp av ett snöre skulle flytta ett rått ägg från den ena sidan av scenen till den andra. Det roliga var att när "rått ägg" nämndes fick jag mig en rejäl tankeställare eftersom att jag inte tänkte "rått ägg", utan "råttägg", jag tänkte länge efter: "En råtta lägger väll inte ägg?". Till slut fattade jag att dom menade ett okokt (rått) ägg och inte ett ägg från en råtta (råttägg) XD

Haha, var inte den misstolkningen ganska klockren? :P


Glömde

Jag glömde bara skriva hur jag glad jag verkligen är över att vi har två totalt "skottsäkra" (eller vad man nu säger, menar i alla fall motsatsen till skotträdda) hundar. Det enda som Thea egentligen är rädd för är väll pumpor, det är så roligt att gå ut med henne under halloween och se henne ha raggen uppe konstant och morra på alla pumpor med lysnade ögon XD Men det är ju inget problem för varken oss eller henne, det är ju inte så att hon vägrar gå ut eller sticker om hon ser en pumpa, det skulle i så fall förstöra hennes "image" lite, om hon är så bäst som hon tror att hon är kan hon ju inte gå runt och bli rädd, istället åker raggen upp för att hon ska behålla sin stolthet :P

Thea och Nellie vid tolvslaget igår

Lite nervöst

Invigde årets första dag med en rejäl sovmorgon, men jag törs inte säga när jag steg upp XD Nu har jag i alla fall suttit och kollat igenom all information inför My Dog nästa vecka, och det börjar faktiskt bli lite nervöst. Jag har skrivit ut 8 olika papper som bevisar att vi har betalat anmälningsavgiften så att vi inte kommer dit och så får vi inte vara med för att dom har fått för sig att vi inte betalat, liten risk men inte omöjligt, och om jag nu längtat så mycket efter det här så är det inte läge att chansa nu ;) Mycket är det dessutom som ska med, medlemsbevis, vaccinationsintyg, registreringsbevis, nummerlappar, tävlingsbok och mycket mer, man blir helt snurrig. Dessutom känns det som om man ska till svenska mässans alla hörn för att hämta och visa upp "ditten & datten" innan man får starta, nummerlappar ska hämtas, hunden ska veterinärbesiktgas och kollas tassarna på (så att man inte satt klister eller liknande på hundens tassar för att minska halkrisken). Haha, vad har jag gett mig in på XD Läste också att det som mest är 74 startande ekipage i "Nellie´s" klasser, en sämsta placering som 73:a vore jag nöjd med, då är vi ju i alla fall inte sist :P En kompis erbjöd sig dessutom att ta kort någon dag och det vore verkligen roligt att ha kort på årets största "spektakel", haha nä då, riktigt så illa kommer det väll förhoppningsvis inte att bli. Jösses, vad jag är engagerad och nervös inför det här, jag är bara så otroligt glad över att vi lyckats komma till agilitysportens högsta tävlingsklass (jag måste få skryta lite XD) och dessutom få tävla mot ekipage ifrån andra länder, dock endast de närmaste men ändå :P Nellie har bevisat att man behöver inte vara vallhund eller terrier för att åtminstone kunna mäta sig med dom. Nellie är inte särskilt snabb om man jämför med de andra agilityhundarna, men hon är j*kligt lyhörd och snabb för att vara schnauzer, och det räcker gott och väl för mig :D

Foto: Emmy Landqvist

RSS 2.0