Blandade mobilbilder på Thea & Nellie

Tittade igenom mina mobilbilder och hittade lite roliga bilder :P

Ropar man på Thea när man är på balkongen ställer hon sig mot husväggen :P 


Ett kort jag tog på Thea under en promenad då det blåste väldigt mycket, jag behöver nog inte nämna att Thea inte är så förtjust i blåsväder XD


Ett kort på Nellie när hon sover i soffan, jag vet att det är en jättedålig bild men ni ser kanske hur hon sover XD


En bild på Thea kvällen innan hon opererades, jag är så glad över att hon verkligen verkar vara på bättringsvägen igen ;)


Nellie på väg hem med mig ifrån brukshundklubben


Dålig uppdatering

Är ledsen över den usla uppdateringen ifrån min sida men har haft så himla mycket att göra de senaste dagarna samtidigt som det inte har hänt så mycket nytt man kan skriva om. Rid ut med Gismo i måndags och mötte en tjej på en jättevacker fälttävlanshäst. Hennes häst skulle galoppmotioneras inför en kommande tävling så jag hängde på lite snyggt bakom, Gismo fick allt ta i ordentligt för att försöka hänga med :P Väl tillbaka i stallet borstade jag honom jättelänge, det tyckte han om, men han tyckte tydligen inte om resultatet. Det första han gjorde när jag släppte ut honom i hagen igen var att gå till den omtyckta jorddelen/lerpölen och rulla sig en stund. Filmade det med mobilen men hittar inget bra program för hur man enkelt laddar upp filmer i bloggen, någon som har några bra tips? Bjuder på lite bilder ifrån i måndags istället ;)

Gismo och Sammy stod och kliade på varandra i hagen
  Gismo när jag borstade honom (Visst njöt han, men det var kanske inte hans vackraste ögonblick XD)


Gismo, naturlig eller friserad?

Vad tycker ni att Gismo passar bäst i, utsläppt eller inbakad man? Flätad eller icke flätad pannlugg? Och utsläppt eller inbakad svans?

Man

 

PannluggSvans


Thea mår bättre

Thea mår bättre nu, hon haltar inte, skriker inte när man tar på hennes ben och hon verkar lite piggare. Förhoppningsvis hjälper tabletterna och förhoppningsvis har vi snart en frisk hund igen. Idag var vi dessutom tvugna att klippa bort en massa päls ifrån hennes ben, det hade blivit så mycket tovor efter alla bandage att det var som stora kakor runt hennes ben. Så nu är hon riktig liten sjörövare, med ett framben som åtminstone ser ut som ett träben. Ska försöka ta kort på det imorgon så ni får se :P

Idag bjuder jag på en mobilbild ifrån igår då det regnade och jag skulle ut med Thea och Nellie. Eftersom att hennes sår inte är 100 % läkt får man lösa promenader i regnet på annat sätt, bajspåsar kan man ha till mycket ska ni veta XD Thea´s högt hatade tratt finns i bakgrunden dessutom :P

Nya uppställningsbilder

Jag och Lovisa försökte även igår efter ridpasset att få lite snygga uppställningsbilder på Gismo. Några blev ganska bra men Gismo har svårt för att stå still och ser ganska uttråkad ut om han inte hittat något särskilt att fästa blicken vid ;)


Sista bilden är när Gismo tröttnade på oss såpass mycket att han var tvungen att roa sig med spöt en stund :P

Nya ridbilder

Pappa har nyligen visat mig en funktion på systemkamaren som gör att bilder med mycket rörelse i inte blir så suddiga, "god bless" den funktionen XD Lovisa var med mig till stallet igår och tog kort, tack ;) Så nu bjuder jag på lite ridbilder som jag själv tycker faktiskt har ganska bra kvalité ;) Det kan ju i och för sig inte bli mycket annat med en kamera som kan ta kort och en fotograf som också kan ta fina kort :P Eller ja, kan var väll kanske att ljuga lite, tar ska det vara ;)

Jag älskar den första bilden, en utav de få bilder på mig som jag faktiskt gillar, och allt är Lovisa´s förstjänst, tusen tack igen ;)


Tröttnar ni på alla ridbilder kanske? XD

Lekstund

Hittade ett par bilder ifrån kvällspromenaden med hundarna i tisdags när vi var på campingen. Det var ju lite väl långt att åka hem för att nästa morgon åka till tävlingen igen så vi hyrde en stuga en natt XD Här är i alla fall lite bilder ifrån Thea och Nellie´s lekstund :P

Nellie
 

VS

Thea


=

Lathund för agility

Tänkte göra en liten lathund för er som kanske undrar vad alla svåra ord i det tidigare inlägget betyder och hur en agilitytävling fungerar ;)  

Kontaktfält - De färgade fälten vid början och slutet på balanshindrerna som hunden måste sätta minst en tass på för att inte få 5 fel.  

Diskvalifikation - Vid diskvalifikation utesluts ekipaget och varken tid eller fel registreras. Att förare och hund blir "diskade" ute på tävling är det vanligaste resultatet. Ca 50% eller mer utav de deltagande ekipagen brukar diskvalifieras eftersom att det är så lätt gjort, de flesta är för att hunden tar fel hinder eller tar ett hinder ifrån fel håll. Lite ovanligare diskvalifikationer är när man startar innan domaren har blåst eller om man glömt ta av koppel eller halsband på hunden. Ironiskt nog, delas diskborstar ut till de som blivit diskade på vissa tävlingar :P 

Hinderfel
- Fel som föraren eller hunden begått ute på banan och som straffas med 5 fel för varje misstag. Ett vanligt missförstånd är att många tror att 5 fel innebär att föraren och hunden begått 5 separata fel, så är det inte, med 5 fel i resultatlistan har endast ett misstag begåtts ute på banan. Exempel på misstag som kan straffas med 5 fel är att hunden river eller springer förbi ett hinder, att föraren vidrör hunden eller något hinder ute på banan, att hunden inte trampar på balanshindrernas kontaktfält eller att hunden springer under ett hinder.

Tidsfel & Referenstid (Idelatid) - Referenstid är en tid som hunden måste komma i mål innan för att inte få tidsfel. Om referenstiden är 42 sek och hunden kommer i mål på tiden 43,67 sek, då får ekipaget 1,67 tidsfel eftersom att det var med så många sekunder som referenstiden överskreds med. En hund kan alltså genomföra en bana tillsammans med föraren utan att ha gjort några hinderfel men hunden kan få tidsfel istället.

Storleksklasser - Det finns 3 olika storleksklasser i agility, Small, Medium och Large. Dessa klasser tävlar inte mot varandra förutom vid speciella cuper eller liknande. Small: Hundar som är max 34,99 cm i mankhöjd Medium: Hundar som är mellan 35 cm och 42,99 cm i mankhöjd. Large: Hundar som är minst 43 cm i mankhöjd.

Banklasser - Det finns två olika banklasser i agility, agilityklass och hoppklass. Det som skiljer dessa två banklasser åt är vilka hinder som ingår och vilken referenstid som sätts. I agilityklassen finns alla olika hinder med medan i hoppklassen finns inte balanshindrerna med, dvs. Gungbrädan, Balansbommen, A-hindret och (Bordet, ett godkänt agilityhinder men som sällan finns med på tävlingar idag då det anses dämpa hundens fart, vilket då är helt emot agilityns grundtanke "fart och fläkt"). Hoppklassen missförstås ofta som en bana med enbart hopphinder, men det finns både hopphinder, långhopp, runda och platta tunnlar, slalom och däck. Referenstiderna i agilityklasserna brukar dessutom alltid vara lite längre än i hoppklasserna eftersom att balanshindrerna tar lite längre tid att genomföra.  

Svårighetsklasser - Det finns tre olika svårighetsklasser i agility, Klass 1, 2 och 3. Klass 1 är den lättaste, Klass 2 är lite svårare och Klass 3 är den högsta och svåraste klassen. Man börjar alltså tävla i klass 1 och om man lyckas få 3 "pinnar" i samma klass blir man uppflyttad till en högre klass. Det är inte ovanligt att ett ekipage har 4 pinnar men ändå inte blivit uppflyttade till nästa klass, detta för att ekipaget har 2 pinnar i agilityklassen och 2 pinnar i hoppklassen, man måste alltså ha 3 pinnar i samma klass för att få uppflyttas. Dessutom kan hunden befinna sig i olika svårighetsklasser samtidigt. Om vi återgår till exempelt ovan då hunden har 2 pinnar i agilityklassen och 2 pinnar i hoppklassen, lyckas då ekipaget vinna en till pinne i agilityklassen flyttas de upp till nästa klass eftersom att de nu har 3 pinnar i samma klass. Men ekipaget blir inte uppflyttade i hoppklassen eftersom att de behöver en till pinne i den klassen för detta. I den högre klassen gäller sedan samma sak, 3 pinnar till i samma klass och de är uppflyttade till nästa klass igen.  

Pinne - Pinne är ett uttryck för de uppflyttningsmeriter de flesta som tävlar vill vinna. En pinne är helt enkelt en symbol för hur långt man kommit innan man förhoppningsvis blir uppflyttad till nästa klass. Pinnarna man erövrar fylls i i hundens tävlingsbok och skrivs på av tävlingsledare eller domare. 3 pinnar i samma klass gör att man blir uppflyttad till en svårare klass. För att få en pinne behöver man vara felfri, inga tids- eller hinderfel, och vara placerad bland de 15 % bästa i klassen. Med 100 deltagande ekipage i samma klass delas då 15 pinnar ut för att enkelt förklara vilka som får pinnar, men då gäller det ju som sagt att inte ha några fel heller. Om man lyckas ta sig till den högsta klassen samlar man istället SM-pinnar och vid ett visst antal SM-pinnar under en viss tid är man kvalificerad för att deltaga i SM. 

Hoppas att jag förhoppnings klargjorde något för någon där ute ;) Bara att fråga annars! :D

Tvådagarstävlingen

Jag tänkte nu försöka summera lite för hur det gick för mig och Nellie i agility under de två dagar vi tävlade. I det stora hela är jättestolt över Nellie som har gjort ett strålande jobb, det kan inte vara lätt för henne att köra 8 olika lopp under 2 dagar, men vi fixade det ;) Kan säga att det inte var så lätt för mig heller då olika starter på olika banor krockade för mig och Nellie. Jag var därför tvungen att gå två banvandringar efter varandra för att sedan springa fram och tillbaka mellan banorna för att kunna avgöra vilken bana som vi skulle starta först på och på det viset även koncentrera mig mest på. Eftersom att jag fått svårt för att koncentrera mig är jag jättestolt över mig själv som faktiskt fixade att ha två banor i huvudet och även fixade att köra dom felfritt dessutom :P

19 Juli

Lopp 1 (Hoppklass 3 Small):
Bra fart och flyt, och inga fel. Placering 24/88

Lopp 2 (Agilityklass 3 Small):
? Haha, ja ett frågetecken skulle sitta fint som en summering av detta lopp. Jag råkade placera mig lite fel vilket gjorde att Nellie inte riktigt visste vart hon skulle. Vi lyckades lösa förvirringen men vad gör Nellie då, jo hon springer rätt in i mina fötter/ben vilket resulterar i 5 fel för beröring. Hund och förare får inte under några omständigheter röra varandra, oavsett om hunden rör föraren, föraren rör hunden eller om det är avsiktligt eller ej. Det var jättesynd att vi fick fel, för det var en svår bana som vi klarade galant annars. Men det som irriterar mig mest är nog egentligen domarens bedömning, jag håller helt med om att jag och Nellie skulle få fel där för Nellie rörde ju mig. Men bara några få startnummer efter mig är det en annan hund som också springer in i sin förare men dom fick inga fel. Oavsett om en domare är hård eller "snäll" i bedömningen så måste det väll ändå vara lika för alla :( Placering: 25/78

Lopp 3 (Hoppklass Lag Small):
Den här banan var lite klurig då det var 3 tunnlar som låg bredvid varandra i nästan samma vinkel, så det var lite svårt att dels lära sig vilken utav tunnlarna som skulle tas när och dessutom hjälpa hunden att välja samma tunnel som domaren bestämt :P Detta var dessutom en utav de lopp som jag precis innan gått en annan banvandring för en bana vi skulle köra senare, så det var ju som sagt lite svårt att ha två olika banor i huvudet, men vi grejade det. Nellie var felfri och utan tidsfel trots att jag tappade bort mig lite i slutet utav banan, men det lyckades vi lösa ganska smidigt ändå ;) De två sista hundarna i laget lyckades tyvärr få 5 fel var så för hela laget gick det kanske inte superbra, men det är ju som det är, det är mycket lättare att göra fel än rätt XD Placering: 7/21

Lopp 4 (Öppen Agilityklass Small):
Eftersom att det här loppet krockade med lagloppet var jag tvungen att flytta fram min start i detta lopp. Det var först strålande solsken men ju närmare vi kom mitt startnummer, desto mer gråa moln började samlas över planen. Det började regna och åska så tävlingen fick avbrytas en stund i hopp om att det skulle gå över, ett åsknedslag leddes dessutom i marken så speakern fick en stöt när hon höll i mikrofonen. Lyckligtvis gick det bra men jag förstod att ingen hade lust att vara speaker mer den dagen. De flesta drog sig hemåt men eftersom att det här sista loppet ingick i en cup som skulle avslutas dagen efter ville jag vara med i hopp om att få en bra placering för att förhoppningsvis ha goda odds för dagen efter ;) Eftersom att så många åkte hem togs startordningen bort, det var helt enkelt bara för de som ville starta att ställa sig i en kö vid banan. Jag ville absolut inte springa på en öppen gräsplan när det åskade men efter en stund så regnade det "bara" så då tvingade jag med mig Nellie ut i regnet. Nellie gjorde ett felfritt lopp utan tidsfel vilket resulterade i bra odds för morgondagen ;) Placering: 7/57

20 Juli  
 
Lopp 5 (Hoppklass 3 Small):
Nellie gjorde ett kanonjobb, vi var felfria och under referenstiden vilket resulterade i 0 fel. Dessvärre har Dvärgschnauzer, och så många andra hundraser, inte samma anatomi, fysik och lynne jämfört med exempelvis Shetland Sheepdog. Detta gör att det är svårt att slå en sheltie trots att man har en snabb hund men av en annan ras och med andra förutsättningar. Placering: 35/87

Lopp 6 (Agilityklass 3 Small):
Nellie gjorde ett bra lopp, förutom att hon rev en bom. Det brukar hon inte göra men jag tror att hon försökte gena lite över hindret och då rev hon istället. Hon är så söt, hon försöker göra allt för att det ska gå snabbt, även om hon inte vet att det går på tid såklart XD Så 5 fel i denna klassen men utan tidsfel ;) Placering: 25/78

Lopp 7 (Öppen Hoppklass Small):
Detta var ju andra loppet i cupen och vi låg ju på en 7:e plats efter gårdagen. Det var lite struligt ett tag innan vi fick ordning på vilken bana jag skulle starta först på, öppenklassen eller lagklassen. Jag hade gått banvandringarna för båda klasserna och det var nervöst att inte veta vilken bana man skulle koncentrera sig på först. När jag kom till banan för öppenklassen pratade jag med inroparen och hon sa att jag och Nellie skulle in på banan direkt efter det ekipage som var inne just då. Jag tror att jag höll på att svimma där ett tag, nä riktigt så illa var det inte men ni kan säkert ana hur nervös jag blev över att inte ha fått memorerat banan för mig själv en gång innan. Jag hann memorera den i raketfart innan domaren blåste i visselpipan och det var våran tur att starta. På något vis lyckades vi i alla fall ta oss igenom banan flefritt och under referenstiden. Placering: 5/54 Placering i cupen: 3:a

Lopp 8 (Agilityklass Lag Small):
Efter öppenloppet sprang jag och Nellie bort till lagklassbanan och jag försökte nu att memorera denna banan igen. Nellie fick 0 hinderfel men lite tidsfel, hon var säkert ganska slutkörd efter att ha kört 8 intensiva lopp på 2 dagar och efter att inte ha fått röra på sig på ganska länge efter operationen. Nellie gjorde i alla fall ett strålande jobb trots de förargliga tidsfelen. Dessvärrre fick två andra hundar i laget lika förargliga hinderfel, vi låg på en 3:e plats men halkade tyvärr ned på listan. Riktigt kul var det i alla fall att tävla lag, och man måste ju börja någonstans, vi diskade ju oss i alla fall inte. Vi har redan planerat in lite andra lagtävlingar och då får ni se upp där ute XD Placering: 5/20

Jag har tyvärr inga bilder ifrån dagarna då pappade filmade alla lopp istället, så jag hoppas att jag ska kunna få upp filmerna här på bloggen. Om ni vill se? ;)

Inflammation→Infektion

Vi har precis kommit hem med Thea ifrån veterinären och efter en undersökning och röntgen kunde de konstatera att Thea fått en infektion i benet, vi fattade det som att den var i skelettet. Så nu när hon blivit av med inflammationen så får hon en infektion istället :( Vi har nu fått antibiotika och om infektionen inte går över efter det så får dom öppna såret och sätta in ett dränage istället :S Jag hoppas så innerligt att detta ska vara sista komplikationen för Thea nu, och jag hoppas också att det inte är lång tid kvar innan jag kan skriva inlägget med rubriken "Thea är friskförklarad".


En natt

Jaha, en natt hann jag sova innan vi upptäckte att Thea fortfarande inte är helt återställd. Hon ömmar något otroligt när man tar på hennes tass, haltar och det är en liten knöl där veterinären sytt ihop såret. Så vid 17:00 är det veterinärbesök med henne igen :( Det får räcka nu, vad är det egentligen som är fel?

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter två händelserika dagar. Jag är jättetrött och lovar att sammanfatta de två tävlingsdagarna imorgon. Kan i alla fall berätta en underbar nyhet, vi har fått svar angående Thea´s bortopererade knöl och det var ingen fara med den ;) Nu kan jag verkligen sova skönt och njuta av resten av sommarlovet! :P 

Brådis

Nu har jag och pappa packat i lite över en timme inför imorgon då det är agilitytävling. Det är en 2-dagarstävling så vi har hyrt en stuga som vi och hundarna kan sova i under natten mellan tisdag och onsdag. Jag kommer därför inte att kunna skriva några inlägg men jag laddar upp några bilder ifrån idag istället då jag och Anna var hos Gismo ;) Jag kommer säkerligen att uppdatera er för hur det gick på tävlingen på onsdag också, så håll ut, och håll tummarna också XD Ska tävla både officiellt, öppet och i lag :P Orkar inte förklara begreppen nu men gör det när jag kommer hem ;) Nu måste jag återgå till packningen för att sedan få lite sömn innan vi ska upp vid 06:00 imorgon igen XD

Bilderna är tagna av mig och Anna Larsson ;)
Dagens favoriter

När jag kom tillbaka med Gismo till stallet och skulle släppa ut honom i hagen så tog jag med mig kameran eftersom att det nästan alltid brukar bli stök och stoj så fort en häst tas ifrån flocken eller kommer in i flocken igen. Men just idag var alla hästarna hur lugna som helst så jag passade på att ta lite bilder i alla fall. Jag kunde dock inte bestämma mig för om jag skulle ta med blixt eller inte, med blixt blev allting väldigt ljust och utan blixt blev slutartiden så lång att många bilder blev suddiga. Men nu när jag kommit hem och lagt över alla bilder på datorn har jag ändå lyckats få fram mina favoritbilder som jag tänkte ladda upp. Och eftersom att jag inte förstår mig på bildredigeringsprogram kommer dessa bilder, precis som alla andra, att laddas upp totalt oredigerade ;)

Gissa "coolingen"?

Tror att jag ska börja med en ny spalt här i bloggen, vad sägs om "Gissa coolingen"? XD Denna person var med mig stallet idag för att ta kort när jag och Gismo skulle galoppera på travbanan. Helt ologiskt egentligen, travbanan galloperar man på och galoppbanan travar man på XD Men i alla fall, "insekten" på Gismo´s rygg skulle göra en inbakad fläta i hans man men eftersom att vi inte hittade någon pall att stå på fick "myran" hoppa upp på Gismo och göra den därifrån istället. Och visst ska man ha hjälm när man rider/sitter på en häst men närmsta skydd för huvudet var inte en ridhjälm utan en mopedhjälm XD Så vad tycker ni? Och vet ni vem det är? :PTyvärr blev det inget av att ta kort på galoppbanan, vi hoppas på det imorgon istället. Det hade blivit ett missförstånd angående tid för hämtning så personen som följde med mig fick åka hem tidigare än vad som var tänkt ifrån början. Jaja, så blir det ibland, allt blir inte alltid som man tänkt sig XD

Ridit Gismo igen

Jag red Gismo igår och idag och ska rida honom imorgon och på måndag också ;) Idag var det jättefint väder ute så vi red ut i skogen :P Gismo skulle ju såklart testa lite igen men efter "första ronden" gav han upp och vi red den väg jag ville ;) Jag red med bootsen jag köpte, både igår och idag, och de är i minsta laget men passar ändå, så länge de fyller sin funktion och inte skadar hästen så :D Här är lite bilder ifrån idag och lite bilder ifrån förra veckan, de är tagna med mobilen men jag tycker ändå att kvalitén blev någorlunda denna gången ;)
Ifrån förra veckan:
Gismo

Alla de andra hästarna i sommarhagen, förutom Dumle som har varit skadad och därför stått inne. Nu är han på bättringsvägen och håller på att sättas igång igen ;)


Världens mysigaste häst (som jag fortfarande inte vet någonting om :P) Jag har ju som sagt blivit lite kär i honom och något namn måste han ju ha, så tills jag vet vad han heter kallar vi honom Mr X :P
Gismo´s bästa kompis Samuraj, eller Sammy som han kallas. Bilderna kanske inte gör honom rättvisa då han inte direkt visar sin bästa sida när han halvsover i hagen, men söt är han XD
Ifrån idag
Gismo"Spinky Leg"

Thea har fått ett nytt officiellt smeknamn, Spinky Leg. Eftersom att hennes tratt har byts ut mot bandage ser det lite komiskt ut när hennes päls tryckts ihop så att man istället ser konturerna av hennes egentliga ben XD


Världens mysigaste häst

Här är lite bilder på en utav de nya hästarna i Gismo´s hage, har ingen aning om vad det är för häst men han är bara så otroligt söt, charmig och kelsjuk. Kliar alltid på honom i hagen innan jag letar upp Gismo XD :D Notera hans svarta bläs dessutom! ;)


Ridit Gismo

Idag har jag ridit Gismo och snälla Anna var med och fotade och hjälpte till ;) Tack :P Dock började det regna en stund under ridpasset i paddocken men det gick relativt snabbt över. Här kommer lite bilder på mig och Gismo ;) Jag och Gismo
Hemma igen

Nu är både jag och Thea hemma igen :P Jag har varit på Liseberg hela dagen med Anna, jätteroligt ;) Men innan vi åkte dit imorse följde jag med pappa med Thea till veterinären. Igen, suck! Veterinären tyckte också att hon var öm och svullen och gav oss ett nytt recept på något som skulle motverka inflammation och som hon då trodde var orsaken. Thea har ju blivit av med tratten nu men istället har hon fått ett bandage kring benet eftersom att hon inte ska slicka på såret. Vi ska på återbesök på måndag och då hoppas jag innerligt att det var sista gången vi åkte dit på länge. Jag kan inte riktigt slappna av när jag vet att Thea och Nellie inte mår bra, jag orkar inte oroa mig mer nu. Nu måste även Thea bli frisk igen :/ <3

"High Five" säger Thea på det utlåtandet ;) 

Thea ska in till veterinären igen

Thea är fortfarande öm och lite svullen vid det ihopsydda såret på hennes tass och veterinären sa att hon inte skulle vara det efter nästan en vecka, så det blir till att åka in till veterinären med henne idag igen. 
 

Bloggtorka

Har en fruktansvärd bloggtorka men för att bloggen inte ska stanna av helt laddar jag upp lite ovisade bilder ifrån en vårpromenad med hundarna ;)
Nu när ni ändå kollat på alla bilder och scrollat ner hit kan ni väll ändå slänga in en kommentar också ;)

Dags igen (egentligen för länge sen)

Hihi, ser ni nu hur jag försökt att kompensera den dåliga uppdateringen med ett rim som platsar perfekt som rubrik och som dessutom summerar min förståelse för att uppdateringen varit allt annat än bra XD Haha, poet nästa kanske? ;P Eller inte! XD

I fredags red jag Gismo och som vanligt hade vi maktkamp i skogen, jag ville rida ut en sväng medan Gismo ville hem. Och han är verkligen inte dum den lilla rackaren för det var länge sedan han upptäckte att han kunde rygga för att få som han vill, eller rättare sagt försöka få som han vill. Eftersom hans största intresse är att gå i hagen och äta gräs så kan ni säkert själva förstå att en utav hans största fobier är när någon plötsligt kommer och vill att han ska ut och motionera XD Haha, jag kanske är taskig men jag älskar ändå hans attityd och personlighet ;) I alla fall, Gismo ville hem och jag ut i skogen, så han börjar rygga hemåt eftersom att jag inte tillåter honom att vända hem. Ja, jag sitter där i sadeln och önskar faktiskt att det fanns backspeglar på hästen XD För inte fasen vill jag vara skyldig till att Gismo mejar ner någons häck (växten alltså, för dom som tänkte på något annat :P) i sina försök att backa hem. Gismo är smart, smidig och stark och därför var det enda alternativet att sitta av och leda honom, men när jag sedan satt upp igen drog han ut i skogen, man skulle kunna sammanfatta det med att stigen svängde, men inte Gismo. Efteråt märkte jag sedan ett litet skrapsår på hans vänstra framben och jag vet fortfarande inte om han lyckats åstadkomma detta själv i hagen eller om han trampade på någon gren eller liknande när han drog iväg ut i skogen. Strunt samma, ett litet ytligt skrapsår bara, men han får faktiskt skylla sig lite själv XD 

Väl tillbaka i stallet böjer jag mig ner för att ta upp benskydden ifrån golvet men tror ni inte att någon jäkel har fällt upp sadelhängaren mitt framför ögonen på mig så att jag slår i ena framtanden i metallahängaren när jag böjer mig ner :S Precis då upptäcker jag att den jäkel som fällt upp sadelhängaren är jag själv som två sekunder tidigare fällt upp den för att hänga sadeln på den :S Men som tur är, ingen skada skedd där heller, tanden sitter kvar och den har inte blivit fler heller, alltså inga sprickor i den ;)

Idag har hela familjen spontant begett sig till Gekås i Ullared och jag har som vanligt lyckats hitta lite småkrafs vilket resulterat i att kvittot alltid lyckas bli längre än inköpslistan XD Jag köpte bland annat boots åt Lina till Gismo eftersom att han ofta slår i bakhovarna i framhovarna :S Sen köpte jag faktiskt kläder :O Och jag förstår att de flesta som läser detta och som känner mig i verkliga livet blev lite chockade XD Jag hatar egentligen att köpa kläder men det klart att jag får "genomlida" det också ibland XD

Vad det gäller Thea och Nellie är i alla fall Nellie precis som vanligt igen ;) Dessutom hade ju Nellie ett navelbråck innan operationen som gjorde att varje gång vi lyfte henne andades hon lite ansträngt så vi övervägde faktiskt att kanske operera bort navelbråcket, inget hon led av men ändock något vi uppmärksammat. Men efter opearationen för livmoderinflammationen gjorde de snittet precis vid navelbråcket vilket gjorde att hon inte längre andas ytterst ansträngt då man lyfter henne. Thea haltar lite ibland men inte så konstigt då hennes sår håller på att läka och hon hela tiden belastar frambenet. Men det läker kanonfint och om ett par dagar slipper hon tratten och kan förhoppningsvis börja hänga med på promenaderna igen ;)

Måste bara avsluta med en annan jätterolig nyhet :P En professionell fotograf i Stockholm hade sett mina bilder på bloggen och tyckte att de var såpass bra att hon frågade om jag ville att några hamnade på hennes hemsida, så jag håller just nu på att välja ut mina favoriter ;) Mer info kommer snart ;)

Tänk vad härligt det är att få höra uppskattning och beröm trots att man inte utrotat någon sjukdom, skapat fred på jorden eller vunnit något ;) Alla gör vi något bra ibland och visst behöver vi få höra det då också? ;D Nä, nu får jag sluta skriva, det börjar kanske bli lite väl flummigt och patetiskt XD

Tja, ni ser ju själva att de små skäggiga damerna inte direkt stormtrivs i trattar, men jösses vilket lyckligt slut det kommer att bli ;)


Bästa nyheten

Har precis fått reda på att jag får ett intyg för att ta körkort trots allt! Jag skulle först inte fått ta körkort men nu har jag fått intyg och tillstånd så nu gäller det för er att hålla er inomhus XD Haha, nej då :P Jag tycker verkligen det är jättekul att köra bil, jag och mina föräldrar var nyss på Tjörn för att hämta en gammal vedspis mamma var tvungen att ha ;) Ja ni vet ju vad jag sagt tidigare, hon hittar alltid de mest otroliga sakerna för de mest otroliga priserna, en riktigt sakletare är vad hon är XD Toppen om man som jag dessutom verkligen ogillar (för att inte säga hatar) att gå i affärer :D Men i alla fall, till Tjörn körde jag och tillbaka ;) Hoppas att jag kan få körkort snart så att jag kan åka på tävlingar m.m. utan att behöva dra upp mamma eller pappa kl 06:00 vissa helger :/ Nu är i alla fall vägen öppen, bara att ta sig till slutdestinationen också ;)

Pay & Jump-bilder

Nu kommer bilderna jag tog på de andra ekipagen under hoppningen ;)Bilder ifrån Pay & Jump-"tävlingen"

Nu kommer bilderna jag lovade att lägga ut ifrån Pay & Jump-"tävlingen" för drygt en vecka sedan. De första är på Anna och Krypton och resten är på de övriga som var med ;) Tyvärr är vissa bilder tagna väldigt långt ifrån och ibland finns det mycket staket och lyktstolpar som stör, men tror att ni ska kunna hitta huvudmotivet ändå ;) Och för att redan innan "försvara" Anna lite, då hon på vissa bilder och vid vissa språng hamnade i bakvikt och lite efter, så kan jag säga att det var en mycket svår ponny hon red. Han är ung, och taggar till tusen innan hindrerna, vilket gör att avstampet ibland blir lite väl tidigt och själva hoppet ibland blir lite väl högt :D 

Anna och Krypton


Det var i alla fall alla bilder på Anna och Krypton men jag insåg ganska snabbt att det var såpass många bilder att jag inte skulle kunna ha dom i samma inlägg ;) Bilderna på de andra ekipagen får helt enkelt vänta för nu ska jag ut och gå med Nellie :D

Thea är hemma igen...

Nu kan vi andas ut för andra gången eftersom att Thea är hemma igen <3 Hon är jättetrött och slö och ligger i soffan och gnyr och skriker då och då, stackaren. Hon har fått smärtstillande och en massa "andra godsaker" som dom uttryckte det på veterinärkliniken XD Dels har hon säkert ont men ibland kan vi i familjen inte hjälpa att vi undrar, med Thea´s ego kan hon alltid få allting att låta 100 gånger värre än vad det egentligen är, bara för att man ska tycka synd om henne. Nu ligger hon med tratt, rakat ben, ihopsytt sår och ett annat lite blodigt ben efter kanylen, samtidigt som Nellie springer runt som en idiot och inte kan förstå varför Thea inte vill leka med henne. Nellie har ju inte fått röra på sig de senaste 3 veckorna utan har snällt fått titta på då Thea lekt eller när jag tränat med henne. Nu när Nellie väl är frisk är det istället Thea som ska vila, man kan ju undra glada dom kommer att vara när dom får stöka och stoja som vanligt igen :P

Nu är det bara en liten detalj kvar innan alla sjukdomar för hundarna är avklarade, för denna gången :S Knölen Thea hade, visade sig vara en hudtumör, vilket lett till att den skickats för analys för att kunna avgöra om den är god- eller elakartad :( Svaret får vi senast om 4 veckor och jag hoppas så innerligt att den är godartad. Veterinären sa att hon trodde att den var godartad så oddsen är ju de bästa, men man vet ju aldrig :( 

Jag måste alltså be er att hålla tummarna i ytterligare 4 veckor, men det fixar ni väll? XD Thea och Nellie ser dessutom väldigt "roliga" ut just nu när man ser dom tillsammans, Nellie har i princip ingen päls på magen och ett stort ärr efter hennes operation samtidigt som Thea kommer haltandes med ett blodigt ben och ett rakat och ihopssyt jack på det andra benet :P Snacka om att vi har två söta små frankenstein i huset ;)

Nedan är två bilder på hur de ser ut och jag vill, som det så snyggt heter, "Varna känsliga tittare" :P Det ser inte alls så farligt ut men är du riktigt känslig ska du nog inte scrolla ner mer :)

Såhär såg Nellie ut efter hennes operation:
 

Och såhär ser Thea ut efter hennes operation nu:

Nellie är friskförklarad

Puh, nu kan vi andas ut, Nellie är friskförklarad och får påbörja sitt normala liv igen ;) Vi åkte ju in till veterinären med henne idag igen eftersom att vi i familjen tyckte att hon inte riktigt varit sig själv av flera olika anledningar :/ Veterinären tog tester, däribland ultraljud, men hon sa att det inte fanns någonting som indikerade på att något inte skulle stå rätt till. Vi tror därför att det helt enkelt varit så att Nellie är såpass beroende av att få röra på sig och aktiveras att hon blir otroligt låg och förändrad när hon inte får röra på sig som hon vill. De senaste tre veckorna, efter operationen, har ju Nellie bara fått höra orden: "Nej", "Gå inte där", "Rör inte den", "Lek inte med leksaken", "Hoppa inte där", "Spring inte i trapporna", "Kom inte upp i soffan", "Hoppa inte nerför soffan", "Spring inte så fort", "Dra inte i Thea", "Skäll inte på dom" och "Ligg still". Hehe, ja tänker man väl tillbaka på hennes senaste 3 veckor är det i och för sig inte så konstigt att hundstackaren blivit lite låg och loj efter att varken fått göra någonting samtdigt som hon haft hela familjen dragandes i hälarna och hindrat henne ifrån att göra i princip någonting över huvudtaget.

Om 2 veckor är det agilitytävling för mig och Nellie och varken hon eller jag hinner ju komma i "form" eller rätta "tävlingssinnet" tills dess, men vi får försöka göra så gott vi kan för att absolut inte förstöra för laget ;) Känner jag Nellie rätt efter dessa fruktansvärt tråkiga veckorna kommer hon att köra gärnet ändå :D

Nu till den lika tråkiga nyheten som den ovanstående är positiv :( Imorgon är det Thea som ska till veterinären, vi ska åka hemifrån 06:30 så tyvärr hinner jag inte lägga upp bilderna jag lovade er i alla fall :S Ni (eller ska jag kanske säga "du" eftersom bloggen inte direkt är den största XD) får hålla er/dig tills imorgon då jag har mer tid och ork. Tack för alla tummar ni hållt och frågat hur det gått för Nellie, men ni måste hålla tummarna ett litet tag till eftersom att det inte är över än för Thea´s del. Jag är så himla orolig för Thea´s knöl och för en gångs skull hoppas jag faktiskt på att få höra hennes evinnerliga morr imorgon eftermiddag. Får vi bara hem vårat lilla charmiga monster imorgon igen, och att det förhoppningsvis visar sig att knölen inte är något farligt, kan den här sommaren bli den bästa på länge i alla fall <3 

Här är lite ovisade bilder på Thea ifrån i våras ;)
Thea, må vara silvrig på utsidan, men hennes insida är guld värd <3
Nellie, må vara grå på utsidan, men "askfärgen" döljer bara den oslipade diamanten <3 
 
 

    
Om ni inte ser hur vackra dessa hundar är, och hur mycket jag älskar dom, har ni nog bara glömt att öppna ögonen :P <3

Sådär ja... ;)

Mitt senaste inlägg igår lyckades locka fram två kommentarer till och eftersom att jag är så kass på matte kan vi säga att vi är uppe i 21 kommentarer om en ny kommentar tillkommer XD För 2+1 är väll 21 :P Haha, eller? XD

Vi ska snart åka med Nellie till veterinären igen så jag hinner inte riktigt skriva så mycket mer men jag hoppas att jag hinner bjuda er på lite bilder ifrån "Pay & Jump"-tävlingen ifrån förra veckan ikväll ;) Det är bilder på både Anna och Krypton och alla de andra ekipagen som deltog, jag fick allt en hel del fina och roliga bilder :D Här är ett smakprov så länge, på Anna och Krypton ;)


22 unika besökare idag

Ja som sagt, 22 unika besökare idag, är jätteglad över det :P Och jag har lyckats göra hela tre inlägg bara idag ;) Men så är det när det är sommarlov och man har nästan all tid i världen :D Men om jag inte räknat helt fel ska det alltså finnas 21 kommentarer för de inlägg jag gjort idag eftersom att jag själv besökt bloggen en gång XD Nog för att jag är kass på matte, men nu kan ni inte lura mig XD 

Anna och Krypton

Nu kommer ridbilderna ifrån förra veckan på Anna och Krypton, mer bilder kommer senare ;) Är ledsen över att det är så dålig kvalitet på bilderna i ridhuset men det är i alla fall bättre än ingenting :P


Hundarna mår inte bra

Nellie mår fortfarande inte bra, vi ska till veterinären med henne imorgon igen och jag både hoppas och inte hoppas att de hittar något fel. Jag hoppas att de hittar något fel eftersom att det är så mycket enklare att behandla då samtidigt som jag såklart inte vill att det ska vara något fel på lilla Nellie. Börjar faktiskt bli riktigt orolig nu då hon opererades för nästan 3 veckor sedan och fortfarande inte mår bra :(

Thea ska ju in till veterinären på torsdag som ni kanske vet, hoppas att knölen på hennes framben inte är något farligt :O Usch, den här veckan vill jag på ett sätt bara att den ska ta slut, för då har vi alla fall fått svar, sen gäller det bara att det är positiva svar dessutom :S


Jag & Krypton

Krypton ja, Annas sommarhäst som hon ska rida och sköta i lite drygt 2 veckor. En jättecharmig 7-årig D-ponny, och som jag sagt tidigare så lever han verkligen upp till sitt namn då han tar varje chans han får till att rymma. KRYPton bokstavligen KRYPer under hagstaketen och en gång gjorde han det till och med när vi bara var några meter ifrån hagen. När jag var på Annas sommarställe hjälpte jag henne med att fixa i ordning hagen och vad jag vet så har han inte lyckats ta sig ut ifrån hagen när den numera har 4 tjocka trådar :P

Anna red Krypton otroligt bra, trots att hans energi räcker och blir över. Hoppning älskade han dessutom så Anna ställde upp i en "Pay & Jump" med honom men tyvärr tyckte han att hindrerna var lite väl utsmyckade med konstigheter för att kunna hoppas. Jaja, så är det, han är ju inte så gammal heller. Anna var snäll och lät mig prova att rida honom några gånger och han var verkligen min typ av häst. Energisk och känslig och god potential. Sista dagen, i fredags, var det inte tänkt att jag skulle rida honom men när han Anna frågade om jag ville prova att hoppa honom kunde jag ju bara inte säga nej ;) Dessvärre hade jag inte långbyxor vilket gör att jag nu sitter här med vader fulla med blåmärken efter att stiglädrena nypit mig :P Men roligt var det i alla fall, och såklart extra roligt när Krypton tyckte att hoppning var så kul. 

Här är lite bilder ifrån förra veckan, jag laddar bara upp bilderna när jag rider honom nu, de när Anna rider kommer i ett senare inlägg ;) Tyvärr är bilderna lite suddiga då ljuset inte var så bra inne i ridhuset, men så är det :)
Jag och Krypton

  


Bildbevis

Här är bilden ifrån när jag åkte vattenskidor för första gången. Det var lite trixigt att komma upp ur vattnet men tredje gången gillt lyckades jag fixa det ;) Bilden är tagen av Anders Larsson, Annas pappa :D

Rastlös = Bjuder på bildbomb ;)

För en gångs skull, och på väldigt länge, känner jag mig faktiskt lite rastlös :O Kan ju vara kul att få känna på hur det är att ha lite energi också ;) Ska alldeles strax gå ut en kortare sväng med Nellie, börjar faktiskt kännas lite tråkigt när man "bara" har max två olika alternativ att välja mellan vad det gäller i val av vilken runda man ska gå när man inte får gå så långt. Tur att hon får börja röra på sig som vanligt igen på torsdag, det är inte så lätt att hålla den mest aktiva hunden i hushållet stilla XD Jag lägger upp lite bilder som jag tog i Gränna under veckan, har ju hur mycket bilder som helst, tror att det närmare bestämt är 355 stycken XD Så jag får föröka dela upp dom och dela med mig av de finaste. Här kommer lite "random" bilder som jag hört att man säger XD Haha ;) Ni i klassen förstår vad jag menar ;)

Haha, de två första bilderna är ju störtsköna (som jag också hört att de "coola" säger XD), snacka om att hananden blev tagen på bar gärning :P Den andra bilden är när Anna skrämmer iväg änderna, det låter taskigt men dom var på väg in i stugan så vi var tvungna att stänga dörren :P
 

Och nu en liten "sneak peak" på Krypton som är Annas sommarhäst ;) Märker ni hur mitt ordförråd utvecklats XD Haha
Jag är faktiskt riktigt stolt över bilderna jag har tagit ;) Visst var dom fina och lite annorlunda? :P

Ut med hundarna

Jag ska ut och gå med hundarna en sväng nu, en ganska kort sväng då Nellie inte får motioneras efter operationen och eftersom att det är ganska varmt ute. Så länge tänkte jag jag ladda upp fyra bilder ifrån vistelsen i Gränna. Jag tyckte faktiskt att det var lite kul att se skillnaderna varje kväll :P
Nyss hemkommen, igen

Har varit i Gränna denna veckan hos en kompis, fast på hennes sommarställe. De hade en egen mysig ö så vi har badat minst en gång varje dag. Jag har haft jättekul och bland annat fått provat på att åka vattenskidor ;) Bildbevis kommer senare, när jag hunnit redigera färdigt bilder på det XD Haha, nej då, jag har vittnen också ;) Det var lite svårt att komma "upp på vattnet" bara men tredje gången gillt lyckades jag :D Men som sagt, bilder ifrån veckan kommer senare, detta för att inlägget inte ska bli så långt och för att jag ska ha någonting att ladda upp senare :P

Anna, som jag bodde hos, hade dessutom en sommarhäst och han levde verkligen upp till sitt namn den lilla rackaren :P Krypton hette han och han bokstavligen KRYPer under hagstängslena, tror han rymde fem eller sex gånger men nu hoppas jag att han håller sig på rätt sida staketet när han är omringad av fyra ganska tjocka trådar.

Den här sommaren har verkligen varit super, och den har ju bara börjat XD Dock är den inte alls lika bra vad det gäller annat. Nellie har ju som sagt fått opreras för akut livmoderinflammation, dock fick mamma och pappa åka in med henne igen (när jag var i Gränna) eftersom att hon mådde sämre. Vi fick medicin åt henne och som jag nu innerligt hoppas ska hjälpa. Eftersom att otur dessutom aldrig kan komma i en "lagom" dos så har vi dessutom upptäckt en ganska stor knöl på Theas ena framben, så på torsdag är det operation för henne också :( Jag är bara så himla orolig och rädd att det ska vara något allvarligt :S Hon varken haltar, ömmar eller beter sig annorlunda så jag hoppas att det "bara" är någon slags fettknuta. Vi får hålla tummarna för det :)

Hemma har vi nu dessutom tre hundar just nu eftersom att vi passar en hund åt en tjej jag brukar träna agility med. Sniper heter han, en Australisk Terrier som vi passade även förra året. Hans energi och glädje bara sprudlar, när Thea inte är med och styr och ställer förståss XD Här är ett par bilder på Sniper ifrån förra året ;)

 

RSS 2.0