Iskallt ridpass

Red i ridhuset idag, som jag numera tänkt göra på fredagar. Det var svinkallt och jag hade för en stund ingen känsel i tårna men efter ett bra tags vickande och snurrande av fötterna började jag långsamt förstå att jag faktiskt hade tårna kvar. Tabasco kändes väldigt samarbetsvillig idag, det brukar han vara i och för sig men idag var han lite extra. Pappa lyckades jag locka med mig dessutom i hopp om att få några bilder men det var svårt då ljuset i ridhuset är väldigt gult och kamerans batteri inte var de bästa :( Men jaja, jag är vid det här laget van vid att de flesta tekniska prylar ska motarbeta en, men några bra bilder blev det i alla fall, de tre sista bilderna är dock lite suddiga då de är tagna med mobilkamera :)







Uteritt i snön

Jag och Anna red tillsammans igår igen och det var så mysigt, det var så himla vackert ute, lite mörkt och med mycket snö. Som tur är gör dte ju inte så mycket om det blir mörkare ute tidigare nu när snön ändå lyser upp ganska mycket.

Tabasco och Anna´s medryttarhäst Firsty går otroligt bra tillsammans, det är riktigt roligt att se. Dom lunkar på ute i snön brevid varandra som om dom inte gjort annat. Jag försökte även att ta lite bilder men det var lättare sagt än gjort, jag satt för det första på hästryggen, det var mörkt, hästarna hade reflexer på sig, det var iskallt och jag förstod mig inte riktigt på kameran men några bilder fick vi alla fall. Dom flesta är på Anna och Firsty eftersom att Tabasco hade så mycket reflexer på sig så att de flesta bilderna bara är reflektioner av reflexerna. (Jag vill bara understryka att det ser ut som om jag satt käkremmen extremt hårt men Tabasco har faktiskt en del vinterpäls/skägg så det är därför den ser ut att sitta så hårt :)




Dålig uppdatering=Inget internet

Återigen har det varit problem här hemma med det tekniska, men denna gång var det faktiskt inte bara vi som hade problem, hela området hade inget internet. När vi inte har en fungerande dator, då har vi internet och när vi inte har internet, då har vi en fungerande dator. Att inte grejerna kan fungera tillsammans, ALLTID!

Idag blir det inte mycket mer att bjuda på än så här, har studiedag imorgon så jag är ledig, men jag ska ha utvecklingssamtal klockan 09:00 så det blir ju ändå inte direkt någon sovmorgon, hela dagen blir ju i alla fall inte förstörd :) Dessutom har jag inte alls sovit bra inatt på grund av en dröm, jag vet att man helst inte ska dela med sig av sina drömmar eftersom att det blir så "fel" då men jag gör ett försök. Jag drömde att jag av någon anledning skulle "flytta" en häst från en plats till en annan och vaknade i full panik klockan 06:00 imorse då jag upptäcker att jag inte har "flyttat" hästen XD Vilken häst det var, var den stod och vart den skulle "flyttas" har jag ingen aning om och uppenbarligen lyckades jag ju inte flytta på den heller, men visst är det läskigt när man tror att det man just drömt, är verklighet.  

Jag lägger återigen in bilden med vad min dator "svarade" mig då jag ville installera något, jag är så glad över att jag hann spara texten eftersom att den är så fruktansvärt ologisk. Eftersom att det varit lite snack om datorer i detta inlägg tycker jag ändå att den passar in.

10 saker ni förmodligen inte visste om mig...

*En utav mina värsta fiender är Västtrafik :P Felix Tomatketchup är ett bättre bussbolag!

*Jag kan inte göra våfflor och pannkakor, det blir bara pannkaka av det

*Jag älskar att gå långpromenader med hundarna samtidigt som jag lyssnar på musik

*Mitt motto är nog att "Rätt ska vara Rätt" Jag hatar verkligen när människor ljuger eller fuskar

*Jag sminkar mig i princip aldrig men tycker däremot att nageldesign är väldigt roligt

*Det är tack vare Thea och Nellie som jag är där jag är och den jag är idag. Dom gjorde i princip ingenting mer än att vara vid min sida, bara det var bra mycket mer än vad andra, som kunde göra något, gjorde. Dom gjorde nästan ingenting men ansträngde sig mest av alla och lyckades bäst... 

*Jag skulle gärna vilja skriva en bok någon gång men jag vet varken när eller om vad 

*Jag är nog den enda som verkligen ogillar Facebook, jag har aldrig förstått poängen med det och inte heller upplägget, jag hittar aldrig till det jag vill

*Jag tycker korsord är väldigt roligt och  löser gärna ett då det finns tid över, vilket dock är sällan

*Gällande skolklasser har jag kommit ifrån ett helvete till ett himmelrike
 


Fyra norrmänn ska "lära" sig rida

Detta kan bara sluta på ett sätt och dom flesta vet nog hur. Ni måste bara se den här! Lova mig det! ;)

Dock kan ni "spola fram" till cirka 1:45 minuter eftersom att det är då det roliga börjar XD Kommentera gärna här om vad ni tyckte? Kanske är jag och min humor ganska ensamma XD

http://www.youtube.com/watch?v=bqo9IVqAnWk



Vad tycker ni bäst om, vinter/sommar?
(Bilderna är tagna av mig, med mobilkamera till och med, så det är självklart copyright på dom, såvida ni inte frågar såklart ;))

Ridhusträning med Tabasco

Igårkväll red jag för nästan första gången i ridhuset på Tabasco, vi var helt själva och vi hade radion på i bakgrunden, gud vad mysigt det var. Det var mörkt ute och snön föll utanför ridhuset, det var verkligen trevligt!

Vi tränade på skänkelvikningar, galoppfattningar och att försöka hålla en jämn, lugn och hyfsad samlad galopp. Det gick rikigt bra trots att detta är lite av ryttarens (mina) svaga sidor. Jag ska nu under vintern rida i ridhuset på fredagar eftersom att det är så svårt att rida ute då det är kallt, halt och mörkt. Här kommer några mobilbilder på Tabasco:








Påväg hem till stallet ifrån ridhuset...

Agilityträning för världsmästare

Igår vad jag på en träning som jag aldrig någonsin trott att jag skulle få uppleva, jag tränade för en tjej som vunnit VM 2001 och som nu i år vann Lag VM i Tyskland, Jenny Damm.

Vi åkte vid 7:30 och var där ca 2 timmar senare, det var det lite närmare än vad jag först trott. Hallen vi skulle vara i var endast 5 dagar gammal och det var den finaste hall jag någonsin tränat agility i. Golvet var sviktande och halkfritt, hindrerna såg ut att var nästan helt nya och lokalen var ca 15x37 m stor. 
 
Jenny Damm var hur trevlig som helst, inte för att jag trott något annat men ändå :P Jag har nog aldrig tidigare haft en "idol" i agility men jag tror att jag lyckats få en nu XD Hon var så himla duktig att det var ett under att man inte tappade hakan då hon såg på. Hon hade geniala lösningar på ALLT och det som jag trott att Nellie aldrig skulle klara av eller vilja göra innan, lyckades Jenny motbevisa totalt :P Jag har fått så otroligt många tips och idéer att jag är orolig över att inte komma ihåg allt. Jag måste bland mycket annat göra mina byten mycket snabbare för att få snävare svängar och jag ska försöka kampa mer med Nellie som belöning istället för godis. Anledningen till att jag alltid använt godis som belöning är att jag aldrig tyckt att Nellie uppskattat kamp eller lek, men det fick jag ju motbevisat igår så nu ska vi minsann kampa XD 

Efter alla nya tips och idéer känner jag mig riktigt taggad inför My Dog mässan i början av Januari trots att jag och Nellie inte har chans. Jag är nöjd om vi bara får till minst ett bra lopp av 6 möjliga XD Jag litar på Nellie, hon kan mer än vad jag tror ibland! ;)



Trött men glad

Jag är så himla trött att jag inte har ork till någonting, just nu skulle jag så gärna vilja gå i ide med björnarna. Men eftrsom att jag troligen inte skulle vara särskilt välkommen hos björnarna får jag nog fortsätta med det liv jag lever nu :P

Jag red ju som sagt Tabasco igår och tror ni inte att glömsk som jag är, att kameran glömdes kvar hemma :( Det blev några mobilbilder istället vilket inte alls har samma kvalité men det får duga så länge. Det gick i alla fall jättebra mellan Tabasco och den andra ponnyn Firsty. Vi såg såklart till att hålla ett ordentligt avständ mellan de båda eftersom att de aldrig sett varandra förrut, men dom lunkade på bredvid varann som om dom inte gjort annat, skönt det i alla fall, då slipper man förhoppningsvis rida ensam nu i vinter.

Efter 1 timmes ridning delade vi på oss och gick till respektive stall. Jag var fortfarande lite osäker på om jag skulle hinna gå bort och hälsa på lilla filuren Emser men jag ringde bort till Anna och sa att jag nog inte skulle hinna det igår, och hon berättade att hon just då stod och kelade med honom vid boxen och då ändrade jag mig snabbt. Helt plötsligt var jag bara tvungen att ta mig tid till att gå bort och hälsa på honom NU, så jag pallrade mig bort i mörkret. Och ni kan ana att jag blev glad över att se honom igen, han stod där i sin lilla box med sin tjocka vinterpäls och sitt otroligt chramiga utseende och bara såg söt ut. Han kliade sig på mig ordentligt vilket jag tolkade som att han var glad över att se mig också även om han troligen glömt bort mig eller förträngt mig, den elaka lilla flickan som tvingade honom att röra på sig 1 dag i veckan :P När jag red honom hade han en ganska smal bläs men nu hade han hela pannan fullt med vita hårstrån och jag kollade på hans namnskylt där det stod att han var född -87 vilket betyer att han nu är 23 år, men lika charmig. När jag var liten gjorde jag dessutom en gipsfigur som jag såklart målade i hans färger och den hängde till min stora förvåning kvar vid hans box. Jag kommer aldrig att glömma den ponny som lärde mig otroligt mycket men som jag hatade och älskade över allt annat <3


Vita strån i hela pannan har han fått också :/


 
En bild på Tabasco ifrån igår så att han också får vara med på ett hörn såklart! ;)

Allt och ingenting

Nu sitter jag här igen och har hur mycket som helst att göra, men vad gör jag? Ingenting! Jag har inget som helst engagemang kvar vad det gäller skolan, just nu är jag bara så trött på att aldrig kunna slappna av, man jobbar hela dagen i skolan men inte fasen är man ledig när man kommer hem för det, nä då är det bara påt´ igen eftersom att både läxor, träning inför prov och redovisningar behövs göras. Skolor borde förbjudas! :P Nä men visst är det väll någorlunda kul att lära sig något nytt, men själv tycker jag att det faktiskt finns gränser, man lägger ner så kolossalt mycket tid och ork på att lära sig en del grejer som du inte kommer att ha en blekaste använding för senare i livet. Självklart förstår jag att det kan vara bra att kunna t.ex. multiplikation om du till exempel ska handla tomater som kostar 3 kr/st, men inte fasen behöver du kordinatsystem, derivata eller pq-formler för att kunna räkna ut det. Just nu läser jag gymnasiets Matte C och jag måste säga att det för mig är riktigt svårt, dessutom har jag ju gett mig in på att läsa Matte D senare, så hur ska dett gå? :/

En kompis i min ridgrupp skulle eventuellt rida ett Arabiskt Fullblod som står i samma stall som min medryttarhäst Tabasco, dessvärre blev det inget av det av olika anledningar och lite besviken blev jag allt, jag hade ju så innerligt hoppats på att kunna rida ut två stycken åtminstone 1 dag i veckan. Igår pratade jag med henne igen och hon hade tydligen hittat en annan häst som hon kanske skulle bli medryttare på, denna ponny står i ett stall bara 100 meter ifrån Tabasco´s, så kanske, kanske kan vi i alla fall rida tillsammans, om det nu blir något av det här och det vet man ju aldrig. Det är ju mycket som ska stämma, dagar, häst, ägare osv. Återigen var världen liten då det visar sig att stallet denna ponny står i är det stall som jag alltid var i när jag var mindre och red den envisa Shetlandsponnyn Emser som jag pratat om tidigare. Dessutom har en tjej/två tjejer som tidigare ridit Tabasco hittat "hit" och blev så glada över att "se" honom igen. Och som ännu mer grädde på moset så har hon/dom bilder på Tabasco när han tävlar på ridskolan jag rider på. Haha, vad ska man säga, ibland är världen så fruktansvärt liten... ;)

Imrogon ska jag till Tabasco igen och jag tänkte faktiskt ta med mig kameran och se om jag får några åtminstone mindre bra bilder i mörkret. Dessutom ska jag rida med hon i min ridgrupp som kanske ska rida ponnyn i stallet alldeles i närheten, det ska bli roligt.

Jag och elaka & underbara Emser (saknar den lilla spjuvern något fruktansvärt):



(Haha, undra om man gillade lila XD)

Här ska det egentligen vara en rubrik

Alltid lika svårt att uppfinna en bra rubrik, jag förstår egentligen inte varför det ska vara så svårt, för mig är det en sammanfattning av texten fast i en mening eller bara några enstaka ord :/

Det blev i alla fall ingen hoppning på Atlas idag :( Jag som hade hoppats på det och var 99,9 % säker på att det skulle bli så, men nu blev det hoppning på Morgan istället. Han är också rolig men inte i närheten av Atlas samarbetsvillighet (kan man ens säga så? :P) Ridläraren jämförde honom idag med en sådan där myntautomat som små barn brukar åka på, ni vet sådana som brukar stå vid utgången av affärer ibland. I alla fall är Morgan´s framåtbjudning precis som en sådan, den fungerar jättebra tills "mynten" är slut och då är det bara stopp. Haha, han är rolig att hoppa men han tar inte ett galoppsprång mer än han behöver. Dock vet jag inte om min hoppteknik försämrats eller om den alltid varit kass, det känns som om jag flyger som en vante uppe i sadeln, eller så känns det bara värre än det ser ut XD Jag har ju inte hoppat på ett antal veckor nu heller då jag varit sjuk och den senaste hopplektionen knappast kunde kallas för att hoppa MED hästen, det var i princip bara jag som hoppade (inte hästen) och jag landade ju inte ens i sadeln då hästen jag red hade en så fruktansvärt kass hoppteknik och en helt makalös bakskygghet som gjorde att han blev ännu mer rädd och skenade. Haha, det låter som om jag är helt kass på hoppning, men egentligen tycker jag faktiskt det är riktigt kul, jag har bara inte kommit igång än :P Egentligen hade jag velat lägga in en bild på mig och Atlas när vi hoppar men efter att datorn krashat för typ femtioelfte gången har vi förlorat de bilderna och många fler :(

Jag som trodde att jag hade en kass hoppteknik har nu i alla fall hittat min överman. Klippet nedan talar nog för sig själv, ni bara måste se det! XD
http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Dessutom får jag förhoppningsvis ledigt ifrån skolan på fredag, har fått chansen till en träning som man troligen bara får 1 gång i livet, eller ens det. Men vad det är får ni inte veta förrän efteråt då det inte till 100 % är bestämt ;) Ska bli så otroligt roligt! :D
Fotograf: Åsa Hellsmark
Foto: Åsa Hellsmark 

Troligen totalt ointressant egentligen

Ikväll ska jag till ridskolan och rida och förhoppningsvis får jag min favoritponny Atlas, jag bara älskar den hästen, helt j*vla underbar är han <3 Vi ska hoppa dessutom och förra gången gick ju som bekant inte särskilt bra, men får jag rida Atlas spelar det absolut ingen roll vad vi gör, hur det går eller hur det kommer att sluta, så länge det tar så lång tid som möjligt innan det slutar XD

Jag knäppte nyss ett par kort här hemma för att inlägget inte ska se så tråkigt ut och för att alla bilder inte ska vara lika gamla som från 1800-talet, lite nytt är ju alltid roligt! ;)

Thea ligger i hundarnas hemmagjorda hundkorg (eller nja, skolgjorda skulle man väll kunna säga, "hundlådan" gjorde jag i träslöjden någon gång i grundskolan i alla fall) Hon tyckte nog inte att jag var lite fräck när jag tog kort utan att fråga när hon dessutom låg och sov.


Jag bara måste få visa upp vad mina små vovvar åstadkommit, vad skulle jag göra utan er Thea & Nellie <3 Att vinna är verkligen inte allt, särskilt inte när man redan vunnit, jag har ju "vunnit" världens bästa vovvar ;)

Mycket i skolan

Just nu är det ganska mycket skolan så jag ber om ursäkt för att jag är väldigt oaktiv de närmaste dagarna/veckorna. Dock måste jag bara få dela med mig av en, för mig, väldigt glad nyhet/inbjudan. En tjej hade sett mig när jag varit ute och tävlat med Nellie i agility någon gång nu i höstas och frågade mig därför om jag ville ställa upp på en agilityuppvisning som ska hållas på My Dog mässan i Göteborg i början av Januari. Nu har jag fått så mycket förfrågningar och chanser till tävlande på My Dog att jag nästan blir rörd, haha XD Från att ha haft en schnauzer som avskytt hindret "säcken" och varit ganska omogen till att få en så underbart duktig och samarbetsvillig hund och bli både tillfrågad och få chansen att tävla på en utav Sveriges största tävlingar och uppvisningar. Snacka om att man blir glad över att få chansen till det ;) Nu gäller det bara att få ihop allting, både tävlande och uppvisning. Dock har vi ju inte en chans till att lyckas bra i tävlingen, och det är inte Nellie´s "fel", konkurrensen är helt enkelt riktigt hård, det kommer ju till och med ekipage ifrån Finland, Danmark och Norge för att delta, men kul ska det bli och det blir ju verkligen en upplevelse ;D

För att kunna bjuda er på någonting så hittade jag en text som jag tycker är så himla bra, dock vet jag inte vem som skrivit den... :/

I stallet arbetade fyra personer som hette Alla, Någon, Vem som helst och Ingen. Ett viktigt jobb måste göras, och Alla var övertygad om att Någon skulle göra det. Vem som helst kunde ha gjort det, men Ingen gjorde det, för det var Alla´s jobb. Ingen insåg att Alla inte skulle göra det. Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon när Ingen gjorde vad Vem som helst kunde ha gjort.

Jag hittade dessutom en serie som heter "Flickorna på Klitteholm" och finns med i Tv-programmet "Cirkus Möller". Den lilla "serien" är jättebra, haha eller så är det bara jag som är barnslig XD Det är verkligen såhär som jag tror att folk som inte ingår i hästvärlden uppfattar en ridskola. Ni bara måste se dom, hästintresserade eller ej! :P Vad jag vet finns det än så länge 3 korta delar:
http://www.youtube.com/watch?v=PP2kxWu2H4o
http://www.youtube.com/watch?v=ArHYpZFjr-M
http://www.youtube.com/watch?v=GJZBFAUyzs4



Jag och min medryttarhäst Tabasco (Jag ser en aning uppblåst och ihoptryckt ut, det är jag kanske XD, men säkerhetsvästen gör ju inte det hela bättre :P)

Nu är ansökningen postad!

För ett bra tag sedan blev jag erbjuden att gå en kurs för att bli utbildad agilityinstruktör, dessvärre var man tvungen att gå en Ledarutveckling Steg 1-kurs innan den "riktiga" agilityinstruktörskursen. Jag tror att kursen som man var tvungen att gå innan var ca 5 dagar efter agilityinstruktörskursen och därför fick jag inte gå den, trots att jag uppfyllde alla övriga kriterier :( Jaja, tänkte jag, jag får gå ledarutveckling Steg 1 och så får jag leta vidare efter en annan agilityinstruktörskurs inom en rimlig radie ifrån Göteborg. Det var då inte alls lika "lätt" som jag trodde att det skulle vara men nu äntligen har jag hittat en agilityinstruktörskurs i Uddevalla, nästan 1 år senare. Ansökningen är skickad via brukshundklubben så vi får hoppas att jag kommer med :D

Nellie


Thea

Ingenting nytt!

Jag har som vanligt inget nytt att skriva om gällande schnauzerdamerna eftersom att bland annat tävlingssäsongen är mer än över, så det får bli att placera kampfiskarna som "samtalsämne", igen! Kommer dom på tal i denna ursprungliga hundblogg, så är det verkligen i ett desperat försök att skriva om något, trots bristen på LITE mer intressanta saker.

Alla våra fiskar, som för ett tag sedan var cirka 12 kampfiskar, har blivit sjuka av något som vi tror heter "vattenbukpest". Så bland annat har mammas otroligt ovanliga och vackra gula fisk, dött.

Min jättefina kampfisk som var både blå, röd, lila och svart, liknade en drake men har också dött tillsammans med ett stort antal honor. Tyvärr är kampfiskhonor inte alls lika vackra, det är små, ofta färglösa och har mycket kortare fenor än de maskulina varianterna, alltså inte alls lika roliga att kolla på som hanarna, tråkiga skulle man kort kunna säga och det är därför dom inte alls är lika roliga att åtminstone försöka ta kort på.

Efter förlusten av ett antal kampfiskar begav sig jag, mamma och pappa ut för att se om vi hittar några andra ovanliga och fina kampfiskar, och vi hittade ett par. Dels en fisk som funnits i zooaffären länge och som vi nu till slut köpte tillsammans med en annan orangefärgad kampfisk som tydligen ska vara ännu mer ovanlig än en gul. Så till de minimala antalet människor som hittat hit och som faktiskt läst hela inlägget, trots att det ligger på minus i intresseskalan, lägger jag upp bilder på de kampfiskhanar som vi faktiskt har kvar:




 
(Den kortfenade varianten av kampfisk)   

Hundfrisering

Trots det regniga och tråkiga höstvädret bestämde jag mig idag för att släpa med mig hundarna på en långpromenad. När vi kom hem såg det ut som om vi alla tre hade ramlat i ån på grund utav allt regn. Mamma slängde in hundarna i duschen för att bada dom eftersom att dom redan var så blöta, sedan hjälptes vi åt att frisera och kamma dom ordentligt. Det är väll inte direkt så att vi har en hundsalong men mamma och jag gör så gott vi kan (trots att mamma gjorde mest). Nedan kommer lite foton på hur Thea och Nellie ser ut nu efter bad, borstning och klippning.

Thea


Thea


Nellie


Nellie


Thea och Nellie


Thea och Nellie


Thea och Nellie

RSS 2.0